GAZİLER GÜNÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE ÇİVRİL'DE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Çivril’de tören düzenlendi. Törene protokol üyeleri, gaziler ve gazi yakınlarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 20.09.2024 15:14:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende gaziler ile protokol üyeleri bir araya geldi. Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muharip gaziler Derneği Çivril şube Başkanı Gazi Hasan Genç gaziliğin onur ve gurur veren bir makam olduğuna vurgu yaptı. Hasan Genç yaptığı konuşmada bağımsızlık ve özgürlük için verilen mücadeleninim kutsallığına değinerek “vatan için bayrak için canını verenlerden Allah razı olsun. Ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını ortaya koyan ve çatışan gazi olan tüm gazilerimize minnet duyuyoruz” dedi.

 

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Muharip gaziler Derneği Çivril Şubesini ziyarete den protokol üyeleri gazi evinde gaziler ve şehit yakınları ile bir araya geldi.

 

Gazi evinde Muharip gaziler Derneği Çivril Şube Başkanı Hasan Genç’e çiçek takdim eden kaymakam Hasan Akbulut Gazilere olan minnettarlığı vurguladı. 19 Eylül 1921 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanları verilmesiyle bugünün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini belirten Kaymakam Hasan Akbulut, “Tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunar, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlarız. Ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimize de yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret dileriz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

 

Gazi evindeki programın ardından gaziler ve Şehit aileleri onuruna Çivril Belediyesi tarafından öğle yemeği programı düzenlendi.

 

Gaziler günü programına, Kaymakam Hasan Akbulut, İl Garnizon komutanı Piyade Binbaşı Özgür Öcal, Belediye Başkanı Semih Dere, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Furkan Sünbül, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Çolak, Emniyet Müdürü Asım Kayacı, Muharip gaziler Derneği Çivril Şube Başkanı Hasan genç, dernek üyesi gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

Gaziler günü kutlama programı kapsamında Çivrilli gaziler, ilçede eğitim veren okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ve söyleşi gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.