GENİŞLETME VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLADI

Gürpınar Mahallesinde bulunan gölet DSİ tarafından temizleniyor.

Yaşam Yayın: 14 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.12.2023 09:56:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Devlet Su İşleri (DSİ) 2015 yılında yapımı tamamlanan ve çiftçilerin kullanıma sunulan Gürpınar göletinde dip temizliği ve genişletme çalışması başlattı. 350 BİN metreküp kapasiteli göletin su tutma kapasitesinin 1 MİLYON metreküp olması hedefleniyor.

Çalışmaların başlaması ile ilgili bilgi veren Gürpınar Mahalle muhtarı Semih Vural göletin çiftçiler için büyük önem arz ettiğini belirterek “göletimiz yaklaşık 10 yıldır tarımsal sulamada büyük fayda sağladı. DSİ ve Çivril Belediyesi ile yaptığımız girişimler sonucu göletin dip temizliği ve alanının genişletilmesi konusunda bir proje geliştirildi. Proje sonunda göletin kapasitesi üç katına çıkacak. Tutulan su miktarı ile sulanan tarım alanı da artacak. Sulu tarım olanağı bulan çiftçimiz daha çok ürün elde edecek ve tarlasını daha verimli kullanabilecek. Göletin temizliği ve alanının genişletilmesi konusunda talep ve isteklerimizi geri çevirmeyen ve destek veren Aydın DSİ Müdürlüğü personeli, DSİ Denizli ve Çivril Şube müdürlüğü personeli ile Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural ve belediye personeline teşekkür ederim ” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.