GIDA DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri lokanta, fast-food, kafe, dönerci ve otellere yönelik gıda denetimi yaptı.

Sağlık Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 09:58:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan yoğunlaştırılmış gıda denetimi seferberliği Çivril’de tüm hızıyla devam ediyor.

 

Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, ülke çapında başlatılan gıda denetimleri kapsamında ilçe sınırlarında faaliyet gösteren lokanta, fast-food, kafe, dönerci ve otel, toplu tüketim iş yerlerinde gıda denetimlerini aralıksız sürdürdü.

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden denetimler ile ilgili yapılan açıklamada, "Mevzuat çerçevesinde tedbirler alınması kamu sağlığı ve tüketicilerin gıda güvenilirliği sağlanması amacıyla ilçe müdürlüğümüz kontrol görevlilerince denetimlerimiz Bakanlığımızın talimatlarıyla devam etmektedir. Bakanlığımız tarafından başlatılan ve tüm yurtta devam eden gıda üretim/tüketim yerleri, market, şarküteri ve kasapların denetimleri; ilçe müdürlüğümüz gıda birimince yapılmaktadır. Büyük oranda tamamlanan denetimlerde, mevzuata uygun olmayan işyerlerine gerekli bildirim ve uyarılar yapılmış, kaydı olmayan işletmelere cezai işlem uygulanmak üzere çalışma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada vatandaşlar gıda sağlığı konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılırken “Vatandaşlarımız Sağlıklı Gıda İçin Alo 174‘ü arayabilir" denildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.