GÖNÜLLÜ GENÇLERDEN OLUŞAN İHH ARAMA EKİBİ İKİ GÜNLÜK EĞİTİMİ TAMAMLADI

Gönüllülerden oluşan Çivril İHH Arama Kurtarma timi, iki gün süren eğitim kampını tamamladı. Denizli ve Çivril’den 50 gönüllünün katılığı eğitim kampı Beşparmak dağlarında yapıldı.

Yaşam Yayın: 01 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 01.05.2023 19:19:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kurulduktan sonra katıldığı iki kurtarma operasyonunda kayıp kişileri bularak büyük bir başarı elde eden Çivril İHH Arama Kurtarma ekibi eğitimlerini ara vermeden sürdürüyor. 50 gönüllü iki gün dağda eğitim aldı.

Çivril’in ilk ve tek Arama Kurtarma ekibi olan Çivril İHH Arama Kurtarma timi, Muğla ve İstanbul’dan eğitimcilerin yer aldığı Kentsel Arama Kurtarma Eğitimine katıldı. Baklan Beşparmak dağı eteklerinde kurulan eğitim kampına katılan 50 gönüllü eğitim sonunda Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Sertifikası aldı.

İHH’da Arama Yoksa Eğitim Var

 

Eğitimlere önem verdiklerini belirten İHH Çivril sorumlusu Ali Baş “Çivril’de kurulan ilk arama kurtarma ekibi olarak kurulduktan sonra biri Çivril2de diğer Güney ilçesinde olmak üzere iki arama kurtarma operasyonuna katıldık ve iki olayı da çok şükür ekip arkadaşlarımızın titiz çalışmaları ile başarılı bir şekilde tamamladık. Onun için eğitimin ve gelişimin önemini biliyoruz. Hafta sonu Çivrilli gönüllülerimiz ve Denizli’den katılan arkadaşlarla Baklan beşparmak dağlarında İstanbul ve Muğla’dan gelen eğitmenlerin nezaretinde iki gün Kentsel Arama Kurtarma eğitimi aldık. İki gün süren eğitim sonunda sertifika aldık. Bundan sonra farklı konularda sürekli eğitimlerimiz olacak” dedi.

 

İhtiyaç olmasın ama gönüllü sayımızın artması gerekiyor

 

Çivril gibi bölgenin merkezi konumundaki bir ilçede arama kurtarma ekibinin eksikliğini gidermekten dolayı mutlu olduklarını belirten ALİ Baş “Çivril Denizli’nin ne büyük ve kalabalık ilçesi. Bunun yanında Uşak ve Afyonkarahisar’ın birçok ilçesinin de merkezi konumunda. Çivril’de ilk yardım – Arama Kurtarma ekibi kurmak İHH nasip oldu. Kimse aranmaya kurtarılmaya muhtaç olmasın ama bu tür ekiplerin kurulmasının önemini son yaşadığımız deprem ve kayıp vakalarında gördük” dedi. Gönüllülerden oluşan ekiple Çivril ve bölgesine hizmet verdiklerini belirten Baş “gönüllü sayımızın artmasını istiyoruz. Daha çok gönüllü demek daha çok ekip demek. Allah muhtaç etmesin ama biz hazır olmalıyız. Ne kadar çok kişi hazır olursa acı o kadar az olur” dedi.  

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.