İHH, Lise Öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi verdi

İHH Arama Kurtarma Timi, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği ilçede eğitim veren liselerde Afet Farkındalık Eğitimi verdi. Program kapsamında eğitimlerin ilki, Çivril Kılıçaslan Lisesi ve İmam Hatip Lisesinde verildi.

Eğitim Yayın: 15 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.01.2024 08:04:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Öğrenci ve bireylerde Afet farkındalığını arttırmak ve afet durumunda yapılması gerekenlerle ilgili olarak çalışma başlatan Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çivril İHH arama Kurtarma Timi, öğrencilere Afet Farkındalık eğitimi verdi. Kılıçaslan Lisesi toplantı salonunda yaklaşık 200 öğrenciye verilen eğitimde İHH Arama Kurtarma Ekip başları öğrencilere afet durumunda yapılması gerekenler ile sonrasında izlenmesi gereken yol haritaları hakkında bilgi verdi.

 

Eğitim programının ikincinde İmam Hatip Lisesinde eğitim veren İHH Timi liseli öğrencilere ilk yardım ve kurtarma ile ilgili temel bilgiler verdiler. İlk etapta Toplam 300 öğrencinin aldığı eğitimlerin Çivril’de eğitim veren tüm liselerde verileceğini belirten İHH Arama Kurtarma Çivril temsilcisi Ali Baş “bölge ve ülke olarak doğal afet bölgesindeyiz bu yüzden sürekli tetikte ve hazırlıklı olmalıyız. Biz İHH Arama Kurtarma Timi olarak eğitim ve tatbikatlarımızı sürdürürken lise öğrencilerimizin temel eğitimlerle bu afetlere hazırlıklı olması gerektiğini düşündük. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığımız protokol gereğince Çivril’de eğitim gören lise öğrencilerimize temel afet eğitimlerini vermek için programlar düzenledik. Bu programların ilk etabında Çivril Kılıçaslan ve Çivril İmam Hatip Lisesinde temel afet eğitimi ve afetlerde yapılması gereken ilk yardım ve koordinasyon eğitimleri verdik. Eğitimlerimiz tüm liselerde sürecek” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.