İMECE İLE 1200 AĞAÇ FİDANI DİKTİLER

Çivril’in Irgıllı mahallesinde düzenlenen kampanya ile mahalleye 1200 ağaç dikildi. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde başlayan kampanya bir ay sürdü.

Yaşam Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 09:48:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril’de Kasım ayında organize olan köy sakinleri bir ayda imece usulü 1200 fidanı toprakla buluşturdu. Bir Fidan da Benden Kampanyasına katılan köy halkı, aldıkları fidanları köyün giriş ve parkları ile Atatürk büstünün etrafına dikti.

 

Ağaçlandırma çalışmasının gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğunu belirten vatandaşlar bugün fidan yarın nefes düşüncesiyle ağaçlandırma yaptıklarını ifade etti. Alınan ağaçların her gün dikildiğini belirten Irgıllılı vatandaşlar “mahallemizin Gümüşsu, Tekke ve Çivril taraflarından giriş yollarına aldığımız fidanları her gün diktik. Bir ayda yaklaşık 1200 fidan dikildi ve korundu” dedi.

 

Yol kenarına dikilen fidanların korunması için muhafaza çiti de yapıldığını belirten vatandaşlar “özellikle yol kenarındaki fidanlar için çit yapıldı. Köy içinde bulunan parklara diktiğimiz fidanlar ile Atatürk büstü etrafına diktiğimiz fidanlarda koruma altına alındı” dedi. Yol kenarlarına dut ağacı parklara ise limon çamı diktiklerini belirten köylüler “İklim değişikliğiyle mücadeleye destek vermek amacıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde köyün gençleri böyle bir karar almış. Kendi imkanları ile bir miktar dut fidanı alarak yol kenarlarına dikmişler. Bu duyulunca hayırsever vatandaşlar gençlere destek verdi ve daha çok fidan alınmasına olanak sağladılar. Alınan fidan sayısı 1 ayda 1200’e ulaştı. Çoğu dut fidanı olan ağaçlar köyümüzün giriş çıkışlarına dikildi. Son alınan 60 adet Limon çamı da okul yoluna ve parklar ile Atatürk Büstünün etrafına dikildi. Bugün küçük birer fidan olan ağaçlar inşallah 10 yıl sonra kocaman ağaç olacak” dedi.

 

Kampanyayı yaparken Çivril Kaymakamlığından izin aldıklarını belirten sakinler “ilk dikilne ağaçlardan sonra hayırseverler fidan bağışında bulunmaya başlayınca durumu kaymakamlığa bildirerek yapmak istediğimiz çalışma hakkında bilgi verip izin aldık. Sonrasında da fidanların sulanması ve nakil konusunda Çivril Belediyesinden destek aldık” diyerek kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural’a teşekkür ettiler.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.