İNDİRİM İSTEYEN ÇİFTÇİLER YOLU KAPATTI

Çivril’de sulama fiyatlarına tepki gösteren çiftçiler, traktörlerle Cumhuriyet meydanında eylem yaptı. Traktörlerle yolu kapan çiftçilerin eylemi yaklaşık bir saat sürdü. Eylem, indirim sözü ile sona erdi.

Gündem Yayın: 28 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 28.05.2024 15:19:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Çivril’de tarımsal sulama fiyatlarının yüksek olmasından şikayet eden yaklaşık 200 çiftçi Cumhuriyet Meydanında yol kapatma eylemi yaptı.  Meydana traktörlerle gelen çiftçiler kontak kapatarak sulama fiyatlarının indirilmesi için slogan attı.

 

Kaymakam ve Başkan Söz Verdi Eylem Sona Erdi

 

Yaklaşık bir saat süren eylem Belediye Başkanı Semih Dere’nin Cumhuriyet meydanına gelmesi ve Kaymakam Hasan Akbulut ile görüşmesinin ardından sona erdi.

 

Çivrilli çiftçiler tarımsal sulama fiyatlarında yapılan artışın yüksek olduğunu, yer altı sulama yapan çiftçilerden ücret alınmaması ve sulama ücretlerinin peşin alınması uygulamasının kaldırılmasını istiyor. Konuyla ilgili olarak hafta başında Çivril Kaymakamlığında kaymakam Hasan Akbulut başkanlığında muhtarlar ve DSİ Aydın Bölge müdürlüğü yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapılmış ve 2024 yılı sulama fiyatlarının yeniden belirlenmesi için çalışma yapılması kararı alınmıştı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.