KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Çivril İlçe Sağlık müdürlüğü ekipleri kanser hastalığına dikkat çekmek için köylerde çalışma başlattı.

Sağlık Yayın: 05 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.04.2023 21:06:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Ulusal Kanser haftası dolayısıyla köy kahvelerini ziyarete den sağlık çalışmaları vatandaşlara erken teşhis ve kanserden korunma yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

 

Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla Menteş, Somak, Özdemirci, Reşadiye, Kızılcayer, İmrallı, Sarıbeyli, Kavaklar, Yahyalı köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek kanser türleri hakkında eğitim verdi. Köy kahvehanelerinde vatandaşlara kanser ile ilgili broşürlerde dağıtan ekipler, vatandaşlara erken teşhisin önemini anlatarak gerekli taramalarını yaptırmaları için yönlendirme de yaptı.

 

Köylerde kanser eğitimi ve bilgilendirmesi yapan ekipler Haydan mahallesinde de Haydan Ortaokulu’nda öğrencilere kanser, kanserden korunma yolları ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirme yaptı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.