KELEBEK, MUŞTA, SUSTALI, PAZARDA NE ARARSAN VAR

Pazaryerinde el tezgâhlarında satılan bıçak, muşta ve kelebek tarzı kesici aletler pazara gelen vatandaşları huzursuz ediyor.

Asayiş Yayın: 01 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 01.04.2024 12:55:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Pazarın birçok noktasında bulunan tezgâhlarda satılan bıçaklar, denetimsizliği gözler önüne seriyor. Şiddet olaylarının arttığı dönemlerde bu tür materyallerin açıkta satılması vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

 

Çivril pazarında bazı şahısların bıçak, muşta ve kesici materyaller satmasına tepki gösteren vatandaşlar, zabıta ve emniyet güçlerinin denetim konusunda daha dikkatli olmalarını istedi. Pazarın belli noktalarını tutan şahıslar tarafından muşta ve kelebek tarzı bıçaklar satıldığını belirten vatandaşlar “normal şartlarda kanunen satışı yasak olan kelebek bıçak, sustalı bıçak ve muşta tabir edilen eşyalar Çivril pazarında alenen satılıyor. Parası olan herkes kolayca ve denetimsiz bir şekilde bu malzemelere ulaşabiliyor. Şiddetin artmasına olanak sağlayan bu denetimsizlik ortadan kalkmalı” diyerek tepkilerini dile getirdi.

 

Zabıtaların yetersiz kaldığına dikkat çeken bazı vatandaşlar da “zabıta Pazar içinde sadece yürüyor. Ne ürünlerin kalite kontrolünü ne fiyat denetimini ne de pazar içinde kanun dışı bir şey var mı diye kontrol etmiyor. Dolayısıyla bıçak satana kanun dışı satış yapan kişiler her hafta artarak Çivril pazarını işgal ediyor. Pazarda bıçak ve muşta satan o kadar çok seyyar tezgâh var ki kötü niyetli birisinin bunları bulmak için özel bir çaba sarf etmesine ya da alırken çekinmesine korkmasına gerek yok” dedi.

 

Duyarlı vatandaşlar zabıtanın yetersiz kaldığı denetimlerde polislerin devreye girmesini isteyerek “zabıta, kendi kulübesinden dışarı çıkmıyor. Zabıta bürosunun beş metre ilerisinde iki tane bıçak satıcısı var onu bile görmüyorlar. Onun için devreye emniyet girmeli, sivil ve resmi üniformalı polisler pazarda devriye atmalı hem halka güven vermeli hem de bu tür yasaklı materyal satışı yapanların önüne geçmeli” diyerek yetkililerden yardım istediler.

 

Bıçak ve Kelebek satılan tezgâhlara en çok lise çağındaki gençlerin ilgi gösterdiğini belirten vatandaşlar “bu tezgâhlarda teşbih, bileklik gibi şeylerin yanında Kelebek bıçak, sustalı bıçak ve Muşta denilen alet satılıyor. Tezgâhların müşterileri genelde lise çağındaki gençler ve öğrenciler. Birbirilerinden etkilenerek muşta alan, kelebek alan yüzlerce geç var ve bunlar binlerce kişinin gözü önünde yapılıyor” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.