KLİNİKTE 540 KISIRLAŞTIRMA 558 SAHİPLENDİRME YAPILDI

Hayat geçirdiği Sokak Hayvanları Kliniği ile örnek olan Çivril Belediyesi, 2023 yılında 3 BİN ’den fazla sokak hayvanını tedavi ederken bunlardan 558’sini sahiplendirdi.

Yaşam Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 08:10:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği 2023 yılında tedavisini yaptığı hayvanları doğal ortamlarına bıraktı. Veteriner Hizmetleri müdürlüğüne gelen ihbarlar ve ekiplerin denetimleri sonucu sokaklardan alınarak kliniğe getirilen ve tedavi edilen sokak hayvanlarının yanı sıra çok sayıda yaban hayvanı da klinikte tedavi edilerek Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

 

Tedavisi yapılan sokak hayvanları ile ilgili yapılan yılsonu değerlendirmesinde kısırlaştırma dışında klinikte 103 sokak hayvanının farklı rahatsızlıklardan dolayı ameliyat edilerek doğal ortamında bırakıldığı belirtildi.

 

Yapılan açıklamada  “01.01.2023 - 31.12.2023 tarihleri arasında Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde Gece veya Hafta sonu Mesai Dışında Gidilip Tedavi Altına Alınan Hayvanların sayısı 2057, İhbar Sayısı 342, Toplanan ve Barınma Sağlanan Hayvan Sayısı 1507, Sahiplendirilen Hayvan Sayısı 558, Hasta Olarak Bulunup Tedavisi Yapılan Hayvan Sayısı 821, Kısırlaştırma Ameliyatı Sayısı 540, Aşılama Yapılan Hayvan Sayısı 2057, Küpe veya Mikroçip Takılan Hayvan Sayısı 540, Kısırlaştırma Harici Yapılan Diğer Ameliyatların Sayısı 103 olmuştur” denildi.

 

Yapılan değerlendirmede yıl içinde doğal ortamında ya da av sahasında farklı sebeplerden yaralanan doğal hayvanların da tedavi edildiği belirtilerek “Sokak Hayvanları Kliniğimiz mahalle ve ilçe merkezinde doğal ortamında yaşayan sokak hayvanlarını tedavi etmenin yanı sıra kırsal alanda yaralı halde bulunan, Kartal, Şahin, Leylek, Kızıl geyiklerin gerekli tedavileri yapılmış, tedavisi tamamlananlar Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim edilerek doğal yaşam alanlarına bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.