LİSE ÖĞRENCİLERİ TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI

Çivril’de eğitim gören Lise Öğrencilerine, Sağlık Meslek Lisesi koordinesinde temel İlk Yardım Eğitimi verildi. 400 öğrencinin katıldığı eğitimi, Dr. Mustafa Yorgancı verdi.

Eğitim Yayın: 18 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.01.2024 09:37:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen ve Çivril Sağlık meslek Lisesi koordinasyonunda verilen eğitimde; temel ilkyardım, olay yerinin değerlendirilmesi, yaşam desteği gibi birçok konu işlenerek öğrencilere çeşitli bilgiler aktarıldı. Ayrıca lise gençliğin karşılaştığı önemli sağlık sorunlarına değinen Dr. Mustafa Yorgancı öğrencilerin merak ettiği sorularına yanıtlayarak çeşitli bilgiler verdi.

 

Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen eğitime katılan İlçe Milli Eğitim müdürü Ziya Kocakaplan 400 öğrencinin katılımı ile son derece keyifli ve verimli geçen eğitim sonunda, duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu eğitimin öğrencilerimize katkısı çok önemli. Kısa bir zamanda çok şey öğrendik. Başta İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürümüz başta olmak üzere bu eğitim programına öncülük eden, destek veren ve yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Öğrencilerimiz eğitimlere büyük ilgi gösterdiler ve verimli bir eğitim oldu. Bugün verilen eğitim, günlük hayatta karşılaşabileceğimiz küçük sağlık sorunlarını, sağlık ekipleri gelinceye adar kontrol altına almamızı, soğukkanlı kalmamızı ve ilk müdahale ile yaşam şansını arttırmayı hedefliyor” dedi.

 

Öğrenci ve öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği eğitimde Eğitmen Doktor Mustafa Yorgancı, solunum yolu tıkanıklığında, şok anında, göze, kulağa ve buruna yabancı cisim kaçmasında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, kanamalarda, hayvan ısırıkları ve böcek sokmalarında ilk yardımın nasıl olması gerektiğini görseller ve örnekler ile anlattı.

 

Eğitimde teorik bilgilerin aktarılmasının ardından ilk yardımın nasıl yapılacağı öğrencilere pratik olarak aktarıldı.

 

Eğitim sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, eğitmen Doktor Mustafa Yorgancı’ ya teşekkür ederek plaket takdim etti.

Yorumlar (1)
Gülümser Gökce Acar
18.01.2024 17:38
Başta Mustafa Yorgancıoğlu’na İlçe milli Eğitim müdürüne sağlık müdürüne ilkyardım eğitimlerinin öğrencilerimize verdikleri için teşekkür eder saygılarımı sunarım..
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.