MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDİYOR

Çivril'de 15 Temmuz Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayan kutlama programı, akşam Cumhuriyet meydanında düzenlenen program ile sona ererken kutlamalara Kaymakam Hasan Akbulut başta olmak üzere protokol üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2024 - Salı - Güncelleme: 16.07.2024 12:14:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2016 yılında hain terör örgütü tarafından başlatılan girişimin bastırılması ile başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü 8. Yılında düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı.

 

Çivril Kaymakamlığı himayesinde Müftülük öncülüğünde yapılan kutlama programı 15 Temmuz Pazartesi günü Şehitlik ziyareti ile başladı. İlçe şehitliği ve şehir mezarlığında bulunan şehit mezarlarını ziyarete den kaymakam ve beraberindekiler okunan dualara eşlik ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Kutlamalar kapsamında kaymakam Hasan Akbulut ve protokol üyeleri ilçede yaşamını sürdüren gazi ve şehit ailelerini ziyaret ederek bir süre aile üyeleri ile sohbet etti.

Kutlama programı öğle namazında Yeni camiinde şehitler için Yasin şerif okunması ve Kur’an’ı kerim tilaveti ile devam etti.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kutlamaları kapsamında Çivril Müftülüğü tarafından Cumhuriyet meydanında açılan ’15 Temmuz darbe Girişimi’ fotoğraf sergisi açıldı. Sergide 15 Temmuz 2016 gecesi ve darbe girişimi sonrası yaşananların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

 

Kutlamalar 15 Temmuz 2024 Pazartesi akşamı Cumhuriyet meydanında düzenlenen akşam programı ile sona erdi. Cumhuriyet meydanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kaymakam Hasan Akbulut’un günü anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi izletildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından ilçe Müftüsü tarafından şehitlerin ruhu ve gaziler için dua edildi.   Dua ve Yasin Şerif okunmasının ardından mehteran konseri ile devam eden programda İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Din görevlileri ilahi okudu. Gece ve anma programı 00.13’te okunan sela ve yapılan dua ve yürüyüş ile sona erdi. 

 

Katılımın geçen yıllara göre az olması dikkatlerden kaçmadı

 

Çivril’de Çivril Müftülüğü öncülüğünde kutlanan Demokrasi ve Milli Birlik gününe katılımın önceki yıllara göre daha az olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.