MUHTARLARA KKKA BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Çivril’de muhtarlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında seminer verildi.

Yaşam Yayın: 22 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 22.06.2023 16:35:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Toplum Sağlı Merkezi görevlileri tarafından muhtarlara slayt eşliğinde KKKA hastalığı anlatıldı. İlçe Halk Kütüphanesi'nde verilen seminere mahalle muhtarları katıldı. Seminer sonunda muhtarlara, mahallelerinde dağıtmaları için KKKA ile ilgili broşür dağıtıldı

Yaz mevsiminin gelmesi ve tarla işlerinin artmasından dolayı Çivril2de görev yapan mahalle muhtarlarına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hakkında bilgilendirme semineri verildi. Seminerde, KKKA'nın virüslerin meydana getirdiği kenelerle bulaşan, şiddetli seyir gösteren bir hastalık olduğu anlatılarak, karşılaşılması durumunda acil yapılması gerekenler anlatıldı.

 

Yaklaşık bir saat süren eğitim seminerinde hastalığın bulaşma yolları hakkında bilgi verilirken kene yapışması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili olarak;

“Vücut üzerindeki keneler öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneleri vücuttan uzaklaştırmak amacıyla üzerlerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı, alkol ve benzeri kimyasal ürünler dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır. Vücuda tutunan kene, hiç vakit kaybedilmeden çıplak elle dokunmamak şartıyla kene kartı, eldiven, kağıt mendil, bez veya naylon poşet gibi materyal kullanılarak ezmeden, patlatmadan hemen çıkarılmalıdır. Kene vücuttan çıkartıldıktan sonra tutunma yeri su ve sabunla temizlenmeli ve daha sonra tentürdiyot gibi antiseptik solüsyon uygulanmalıdır. Eğer kişi keneyi kendi çıkaramayacaksa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.