MÜTEAHHİT 750 BİN LİRA İSTEDİ BELEDİYE 180 BİN LİRAYA YAPTI

Çivril Belediyesi, kendi personel ve imkanları ile yaptığı restore çalışması sonunda 570 BİN lira tasarruf etti.

Gündem Yayın: 05 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 05.10.2023 10:11:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Eylül ayı içinde restorasyonu tamamlanan ve yeniden ibadete açılan tarihi Hamamönü camisinin restorasyon çalışmalarının 180 BİN liraya mal olduğu açıklandı. Ekim ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşan Başkan Niyazi Vural yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eylül ayı içerisinde Elma Tarım ve Kültür Festivali ile Miryokefalon Zaferinin 847’inci yıl dönümü kutlamalarının yapıldığını belirten başkan Vural konuşmasında tarihi Hamamönü Camisinde devam eden çalışmaların tamamlandığını ve caminin yeniden açıldığını söyledi. Ekim ayı meclis toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Vural Hamamönü camisinin Çivril Belediyesi imkan ve olanakları ile tamamlandığını belirterek “Hamamönü Camimizin yenileme işini ihale ile vermek istedik. Ancak teklif edilen rakam çok yüksek olunca kendi personel ve imkanlarımız ile çalışma yaptık” dedi.

 

Çivril Belediyesi olarak ilçede bulunan tarihi eserlere sahip çıktıklarını ve koruma altına aldıklarını belirten Başkan Niyazi Vural “daha önce GEKA, Denizli Valiliği ve Çivril Belediyesi olarak Bayat camimizin restorasyonunu yaptık. Denizli valiliği ile Işıklı Mahallemizdeki camimizin restorasyon çalışmalarını yürüttük. Tarihi eserleri koruma ve aslına döndürme kapsamında ilçe merkezinde bulunan tarihi Hamamönü Camimizi de aslına döndürme ve yenileme çalışması planına aldık. Bu kapsamda camimizin yenileme işini ihale ile vermek istedik. Yapılan fiyat tekliflerinden en uygun olanı 750 BİN liraydı. Fen İşlerinde görevli mühendis ve personel arkadaşlarla yaptığımız görüşmede bu caminin sıva kazıma ve yenileme işini kendimizin yapabileceği kanaatine vardık ve çalışmalara başladık. Yaklaşık 2 ay süren çalışma neticesinde cami asli duvarlarına kavuştu” dedi.

 

Çalışmalar sonucunda Çivril Belediyesinin kasasında 570 BİN lira kaldığına dikkat çeken Başkan Vural “2 ay kendi personel arkadaşlarımız Arkeolog gözetiminde dikkatli bir çalışma yaptı. Camimiz aslına uygun haline getirildi. Bu süreçte yaklaşık 180 BİN liralık bir giderimiz oldu. Camimizi geçen hafta Cuma gün yeniden ibadete açtık. Camimiz ilk yapıldığı gibi aslına dönerken çevre düzenlemesi ile de Çivril’de görülmesi gereken yerlerden biri oldu” dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.