ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI EĞİTİMİ VERİLDİ

Çivril’de eğitim gören ve Liselere Giriş Sınavına (LGS) hazırlanan 8’inci sınıf öğrencilerine sınav kaygısı ve baş etme hakkında eğitim verildi.

Eğitim Yayın: 12 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 12.02.2024 08:46:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2024 LGS sınavı için geri sayım başladı. Her yıl binlerce öğrencinin katıldığı ve Türkiye'deki liselere geçişin belirleyicisi olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS), öncesi Çivril’de öğrencilere sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri ile ilgili bilgi verildi.

 

2 Haziran 2024 tarihinde yapılması planlanan LGS öncesi 8’inci sınıflarda eğitim alan ve sınava girecek öğrencilere yönelik olarak Çivril İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Erdi Uyanıker tarafından Şehit Ömer Kağan Kandemir Orta Okulu 8.Sınıf öğrencilerine, sınav stresi ve motivasyonu, kaygı yönetimi, akran zorbalığı hakkında eğitim verildi. Eğitim seminerinde psikolog Uyanıker, öğrencilerin soruları cevaplandırılıp yönlendirmeler yaptı.

 

Eğitim ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede öğrenciler ve aileleri için büyük önem taşıyan sınavların özellikle öğrenciler üzerinde baskı oluşturduğu belirtilerek “sınava girecek öğrencilerimizin üzerinde oluşan baskı ve olumsuz düşünceleri en aza indirmek için okullarımızda sınav kaygısı ile ilgili eğitim seminerleri düzenlenmekte. Eğitim seminerlerinde öğrencilere kaygının farkına varma, kaygı ve korku ile baş etme yöntemleri ve beden gerginliğinin ortadan kaldırılması konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapılarak karşılaştıkları soru ve sorunların cevapları ile çözüm yolları anlatılıyor. Şehit Kağan Kandemir ortaokulu 8’inci sınıf öğrencilerine verilen eğitim ilçemiz de eğitim veren diğer ortaokullarda da devam edecek” denildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.