ÖNCE DELEGE SONRA İLÇE YÖNETİMİ SEÇİLECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de kurultay süreci 12 Temmuz’da yapılacak delege seçimi ile başlıyor.

Siyaset Yayın: 09 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 09.07.2023 20:15:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP’de kongre maratonunun ilk basamağı olan mahalle delege seçimleri başlıyor. Çivril’de delege seçim takvimi il başkanlığı tarafından açıklanırken ilk sandık 12 Temmuz Cuma gün Özdemirci, Reşadiye ve Karahacılı mahallelerinde sandıklar kurulacak.

 

CHP Genel merkezinin büyük kurultay takvimini açıklamasının ardından il ve ilçelerde kurultay çalışmaları da başladı. İlçe kurultayının ilk adımı olan delege seçimleri 12 Temmuz’da yapılacak delege seçimleri ile başlıyor. Çivril’de CHP’liler ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri belirlemek için sandık başına gidecek. 12 Temmuzda başlayıp 28 Temmuz’da tamamlanacak delege seçimlerinin ardından seçilen 204 delege, 5 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında il başkanlığının belirlediği bir tarihte yapılacak olan ilçe kurultayında ilçe başkanı ve yönetimini seçecek.

 

CHP’de ilçe başkanlığına iki isim aday olurken, kurultay öncesi yapılacak delege seçimlerinin önceki yıllara göre daha çekişmeli olması bekleniyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.