ÖZDEMİRCİLİ KADIN VE GENÇLER KÖY ÇEŞMELERİNİ TEMİZLEDİ

Çivril’in Özdemirci mahallesinde yaşayan vatandaşlar köyün ortak kullanılan çeşme ve su havuzlarını temizledi.

Yaşam Yayın: 27 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 27.06.2024 10:51:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sıcak havalarda hayvanların daha temiz su içmesi için harekete geçen duyarlı vatandaşlar köyde bulunan çeşme ve ahırlarını temizledi. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte hayvanların su ihtiyacının arttığını ifade eden köy halkı “bu mevsimde en büyük ihtiyaç temiz su” dedi.

 

Özdemirci mahallesinde bulunan beş çeşme ve aharları el birliği ile temizlendi. Temizlik çalışmasına öncülük eden Gül Alacacıoğlu mahallede bulunan tüm çeşmelerin bakımdan geçirileceğini ve faal olan çeşmelerin de bakım ve temizliklerinin yapılacağını söyledi. Çalışma ile ilgili olarak bilgi veren Alacacıoğlu “ kış mevsiminin ardından bazı çeşme ve aharlarımızın akmayan sularını yeniden akmasını sağladık, bazı çeşmelerimize ahar yaptık. Şimdi de köy içinde bulunan çeşmelerimizin temizlik ve bakımlarını yaptık” dedi. Köy halkının gönüllü olarak çalışmalara katıldığını ifade eden Gül Alacacıoğlu “ köy içinde bulunan dört çeşmemizi temizledik. Gençler ve kadınlar hep birlikte hayvanlarımızın su içtiği alanları temizledik. İğdeli çeşmesi, Karakuyu çeşmesi, Ortaca çeşmesi ve Yeni kuyu çeşmelerini baştan aşağı yeniledik. Artık otlamaya çıkan hayvanlarımız daha temiz su içecek” dedi.

 

Kadınların temizlik konusunda daha katılımcı olduğunun altını çizen Alacacıoğlu “köyde kadınlar işlerde daha ön planda olur. Hem ev işleri hem de tarla ve hayvan işleri kadınların elinden geçer. Aharların temizlenmesi ve çeşmelerin bakıma alınmasında kadınlar öncülük etti. Kadınlara köyün gençleri de yardım etti. Güzel ve faydalı bir çalışma oldu. Destek olan emek veren herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.