TARİHİ CAMİ RESTORE EDİLEREK YENİDEN İBADETE AÇILDI

Çivril belediyesi ilçe merkezinde bulunan tarihi Hamam önü camiinde başladığı restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Kültür Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 08:10:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Daha önce Osmanlı döneminden kalan Bayat camiinde yapılan yenileme çalışmalarının ardından ilçe merkezinde bulunan Hamaönü Camiinde başlatılan yenileme çalışmaları iki ay sonunda tamamlandı. İlk yapıldığı haline kavuşan cami düzenlenen tören ile yeniden ibadete açıldı.

 

Tarihimize sahip çıkıyor ve yaşatıyoruz

 

Caminin açılış töreninde konuşan Çivril Belediye Başkanı Çivril’in Anadolu’da Türk İslam yerleşim yerleri içinde önemli bir yer olduğunu belirterek “Çivril Türk İslam yerleşmesinde önemli bir merkez. Bunun en büyük göstergesi de bölgemizde bulunan bu camiler. Beycesultan, Habibiacem ile başlayan Türk Müslüman yaşantısı daha sonra beylikler ve Selçuklu imparatorluğu Osmanlı İmparatorluğu ile devam etmiş. Tüm bu tarihi süreçte şu an içinde bulunduğumuz gibi bir çok cami ve sosyal yaşam alanları inşa edilmiş. O günlerden bizlere miras kalan bu eserleri bugün yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve Çivril’in ezelden ebede Türk Müslüman yurdu olduğunu göstermek için Çivril belediyesi olarak elimizden geleni gayreti gösteriyoruz. Daha önce Bayat Mahallemizde bulunan 700 yıllık camiyi Çivril Belediyesi, Denizli Valiliği ve GEKA ortak projesi ile yenileyerek yeniden ibadete açmıştık. Şimdi de ilçe merkezimizde bulunan Hamamönü camimizin açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 2 ay önce başlattığımız yenileme ve çevre düzenlemelerini caminin aslına uygun şekilde yaparak çalışmalarımızı tamamladık. Çivril’imize mahallemize hayırlı olsun” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua ile caminin kurdelesi kesilerek ibadete açıldı. Açılış programına Belediye Başkanı Niyazi Vural, Belediye Başkan Yardımcıları Latif Selçuk, Ekrem Çulha, İlçe Müftüsü Muhammed Çörekçi, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Cami Yaşatma derneği başkanı Tuncay Çörekçi, mahalle sakinleri ile çok sayıda Çivrilli katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.