TARİHİ KONAĞI BELEDİYE YAŞATACAK

Çivril Belediyesi tarafından yapılan İğdir Yöresel ürün satış merkezi, Paltaoğlu konağını yaşatacak.

Gündem Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 11:32:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türk Kurtuluş savaşı ve Çivril tarihi açısından büyük önem taşıyan tarihi Paltaoğlu konağı, mülkiyet sorunu yüzünden restore edilemeyince, Çivril Belediyesi konağın birebir aynısı inşa ettirdi. Uşak ve Afyonkarahisar yolu üzerinde yapılan konak, Yöresel ürün üretim ve satış merkezi olarak kullanılacak.

 

Yunan ordusunun Çivril’i işgal ettiği dönemde el konulan ve karargah olarak kullanılan Paltaoğlu Konağı, yapılan birebir ikizi ile geleceğe taşınacak. İğdir mahallesinde bulunan ve mirasçılarının kendi aralarındaki anlaşmazlık yüzünden yıkılmaya yüz tutan tarihi konak Çivril Belediyesinin girişimleri ile geleceğe taşınıyor. Konağın aynı mahallede yapılan ikizi, açılış için gün sayarken tarihi konağın bu şekilde de olsa yaşatılması Çivrillileri mutlu etti. Konağın İğdir ve Çivril için büyük önem taşıdığını ifade eden mahalle muhtarı Sadettin Özel yapılan çalışmanın değerine değinerek “Paltaoğlu konağımıza, yıllardır mirasçılarının anlaşmazlığı nedeniyle müdahale edemiyorduk. Günden güne yıkılan ve harabeye dönen konak için Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural önemli bir çalışma başlatarak konağın birebir aynısını köyümüze inşa ettirdi. Paltaoğlu Konağının tüm mirasçılarına ulaşılsa gerekli izinler alınsa bile çalışmalar başlayıncaya kadar konak yıkılırdı. En azından aynısını yaparak hafızalara Paltaoğlu Konağını yerleştirdik” dedi.

 

Konağın kendisinin ayağa kaldırılması için çalışma ve girişimlerin devam ettiğini ifade eden muhtar Özel “gönül ister ki gerçek konak bir an önce kurtarılsın, yeniden hayat bulsun. Ancak yasal prosedür buna izin vermiyor. Şu anda yapılan en mantıklı ve doğru olanı. Belediye Başkanımız Niyazi Vural ve ekibine Kurtuluş savaşı tarihine, İğdir köyü tarihine ve konağın manevi ruhuna sahip çıktığı için hem kendi adıma hem mahallem adına teşekkür ederim” dedi. 

 

2022 yılında başlayan ve 2023 yılında tamamlanan tesis, Yöresel Ürün Pazarı olarak hizmet verecek. İçerisinde sosyal alanlarla birlikte atölye, restoran, dinlenme alanı yer alan tesiste Çivril’e özgü ürünlerin satışı da yapılacak.

Yorumlar (1)
29.09.2023 01:58
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.