TAŞ EVLER HEM SAĞLIKLI HEM DAYANIKLI

Son yıllarda tercih edilmeye başlayan doğal taşlar hem sağlık hem estetiği buluşturuyor. Taş evler kışın yakıt yazın klima tasarrufu sağlıyor.

Yaşam Yayın: 04 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2024 07:48:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivrilli firmanın Bekilli’de çıkardığı Doğal Kayrak taş ile yapılan evler, hem sağlıklı hem de dayanıklılığı ile büyük ilgi görüyor. Estetik olarak da ilgi çeken evler son yılların en çok rağbet gören yapılarının başında geliyor.

 

Ege bölgesinin önemli doğal taş üretim bölgelerinden biri olan Bekilli’den çıkan Doğal Kayrak taş ile yapılan evler dayanıklılığının yanında estetik ve sağlıklı olması ile de tercih ediliyor. Son yıllarda villa ve konut yapımında kullanılmaya başlayan taşlar dünyanın farklı ülkelerine de gönderiliyor. Taş Ocağı işletmecisi Ramazan Ayhan doğallığı ve sağlık açısından tercih edilen kayrak taşların son yıllarda büyük rağbet gördüğünü belirterek “kayrak taş ile kaplanan binalar, hem sağlıklı hem de depreme dayanıklı olması açısından büyük ilgi görüyor. Taşların estetik olarak görünümü de tercih edilmelerinde etkili oluyor” dedi.

 

Yaşanan büyük deprem sonrasında ev yaptırmak isteyenlerin taş malzemeye yöneldiğini belirten Ramazan Ayhan “daha önce estetik olarak tercih edilen taşlar şimdi ana malzeme olarak kullanılıyor. Büyük oranda süsleme için talep olsa da taşın doğallığı ve sağlamlığı inşaatlarda ana yapı malzemesi olarak kullanılmasında etkili oluyor” dedi.

 

Yaşanan doğa olayları insanların barınma konusundaki tercih ve yönelimlerini de etkilediğini belirten Ayhan “salgın ve depremler sonrasında Türkiye ve dünya genelinde Taş Evlere ve doğal sağlam malzemeler ile yapılan evlere olan ilgi de arttı. İnsanlar taş ev konseptini hem seviyor hem de güveniyor. Taş evlerin kendine has bir sıcaklığı ve köy yaşamı havası bulunuyor. Taş, eskiden beri en çok kullanılan yapı malzemesidir. Hem yaz ve kış aylarında yalıtım sağlıyor. Taş evlerin yapımında kullanılan doğal taşlar insanlara her anlamada güven ve huzur veriyor. Taş ile yapılan binalar ile uzun yıllar dayanıklı ve kalıcı bir konuta da sahip oluyorsunuz” diye konuştu.

YAZIN SERİN, KIŞIN SICAK

Taşın sıcak ve soğuğa karşı doğal bir koruma imkanı sunduğunu belirten Ramazan Ayhan “taş, doğal bir yalıtım malzemesi. Taş evler, uzun yıllar yaşayabilmesi ve doğal yalıtıma sahip olmaları sayesinde yazın serin ve kışın sıcak bir yapıda. Bu taşlar ile kaplanan duvarlar yada taştan yapılan duvarlar doğal olduğu için ev içindeki havayı en doğal ve steril halde muhafaza eder, bundan dolayı da bu taşla yapılan evler yazın serin kışın daha sıcak olur ve hava kalitesi de daha yüksek olur. Bu taşla Antalya’da yaptığımız evlerde yazın klima bile kullanılmıyor” diye konuştu. 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.