ÜREME DÖNEMİ SONUNA KADAR TEKNE TURLARI ERTELENDİ

Nisan ayı içinde başlaması planlanan Işıklı gölü tekne turları ileri bir tarihe ertelendi. Balık ve Kuş üreme dönemi devam ettiği için teknelerin göle girmesi yasaklandı. Karar kooperatif ve teknecilere tebliğ edildi.

Gündem Yayın: 20 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.04.2023 13:20:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Işıklı gölünde su papatyalarının açmasıyla tekne turlarına hazırlanan tekneciler alanın karardan sonra teknelerini tekrar barınaklara çekti. Kaymakamlık bünyesinde Çivril Belediye başkanı, Tarım ve Orman İlçe müdürü, Kaymakam ve Doğa Koruma ve Milli Parkalar şefliğinin katılımı ile yapılan toplantıda “01.06.2023 tarihine kadar Işıklı gölünde bulunan limanda kayıtlı tüm balıkçı – gezi tenezzüh ve özel tekelerin göle giriş, çıkışı ve gölde bulunması yasaklanmış olup göldeki teknelerin ivedilikle gölden çıkarılması” kararı alındı.

 

Alınan kararın, İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünün ‘kuş ve balık üreme dönemi’ olduğuna yönelik tavsiyesi doğrultusunda alındığı belirtilirken kararın gölde balıkçılık ve gezi turu yapan kooperatif üyeleri ve tüzel teknecilere tebliğ edildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.