19 Nisan 2014 - Cumartesi

Ajandayı Alan Müdür Olmuş

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Çivril’de seçimlere büyük iddiayla giren ve beklenmedik sonuçlarla karşılaşan CHP’de tartışmalar gittikçe büyüyor.

 

Herkes ve parti deki her birim kaybedilen seçimin sorumlusunu arıyor.

Cemaat diyen de var içerden hançer yedik diyen de.

 

CHP nin başarısızlığının nedenleri kadar AK partinin başarısının da sebepleri de önemli aslında. Partinin içinde yaşanan radikal değişimlerin sonuca nasıl yansıyacağı büyük merak konusuydu seçimler öncesinde.  Anlaşıldı ki bu değişim 2009 seçimlerinde yapılmış olsa Çivril çok farklı bir yerde olabilirdi.

Her neyse Ak parti adaylık sürecinde doğru karar verdi Dr. Gürcan Güven ile girdiği yarışta ipi göğüsleyen taraf oldu. Hem de her şeye rağmen

 

Seçimlerden önce yazdığım iki yazıda, Gürcan Güven’in kazanmamasını en çok yakınındakiler istiyor diye yazmıştım. (Bu yazılar ile ilgili Avukat İşadamı Niyazi Vural tarafından Çivril Adliyesine gerekli başvuruların yapıldığını da anekdot olarak geçeyim)

 

Gürcan Güven, yanındaki (gibi görünen) lere rağmen seçimi büyük bir farkla kazandı. Seçimin bitmesi ihanetin bittiği anlamına gelmiyor tabi ki de.

 

Büyükşehir nedeniyle çok zor bir süreç yaşayacak Gürcan Güven, Belediye’de ki iş ve görev dağılımında da ciddi sıkıntılar yaşayacak anlaşılan.

 

Kasaba belediyelerinden gelen personel ile sözleşmeli taşeron işçiler yüzünden kadro fazlalığı olan belediyede kimi nerde nasıl değerlendireceğini bilemeyen Güven’in, yanındaki herkesin müdürlük beklentisinde olmasıyla ayrı bir sıkıntıya düşeceği de kesin.

 

Seçim döneminde araba kullanan, seçim bürosunu bekleyen, afiş asan, köy ve kahve toplantılarında masa sandalye taşıyan herkes şimdi bir müdürlük beklentisi içinde.

 

Koltuğunun altına bir ajanda koyan eline bir kalem alan müdür olmuş. Hangi kararla müdür oldular, kim müdür oldunuz dedi belli değil. Ama belediye içinde ciddi sıkıntı oldukları kesin. Hem çalışanlar arasında hem de meclis üyeleri arasında.

 

Dört gün beş gün çöpü alınmayan sokaklar var. Ajanda müdürleri ard arda aldıkları notları ne yapıyorlar acaba. Bu mu Ak belediyecilik? Herkesin elinde ajanda, çöpü toplayan yok. Kadir amcanın dediği gibi ‘Sen ağa ben ağa, bu ineği kim sağa?’

 

Tüm CHP’li çalışanlar çöpte, bütün AK partililer de masa başında.

 

Allah Gürcan Güven’e sabır versin.

Acil olarak idareyi ve otoriteyi sağlaması gerek.

 

Herkese ne iş yapacağını iyice anlatmalı.

 

Ak Belediyeciliğin masa başına oturarak, koltuğunun altında ajandayla sokak sokak gezerek değil bir fiil çalışarak yapıldığını anlatması gerek.

Son olarak kamuoyunda Gazetemizin seçimlerden sonra yayınlanmaması ile ilgili olarak değişik söylentiler dillendirilmekte. Gazetemizin dağıtımının yapılmamasında seçim sonuçlarının hiçbir etkisi yoktur. 6 yıl önce başladığımız mücadelemize çizgimizde hiçbir değişiklik olmadan devam ediyoruz.

İki haftalık gecikme, yazdığımız bir yazıdan dolayı aldığımız cezanın infazı nedeni ile olmuştur. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları