26 Mayıs 2014 - Pazartesi

CHP'de var da AK Parti'de yok mu?

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Geçen haftanın Çivril gündemi ne diye sorsanız herhalde ilk sırada yer alacak konu CHP içindeki kavgadır.

 

Kemal Aslan’ın başlattığı tartışma her geçen gün etkisini arttırarak devam ediyor.

CHP kaynayan bir kazan…

 

Yerel seçimlerdeki ‘belgeli İhanet’ ateşi CHP içindeki gerilimi daha da arttırıyor. Parti içi dinamikler kavganın İlçe başkanlığı seçimlerine kadar devam edeceğini işaret ediyorlar.

 

Mevcut yönetim dışında iki ayrı grubun daha talip olduğu ilçe başkanlığı seçimlerinin ise ne zaman yapılacağı konusunda hala net bir bilgi yok. İç kavgası bitmeyen parti olarak siyaset tarihine adını altın harflerle yazdıran CHP’de, Çivril’de ki kavganın nasıl ve kimin lehine sonuçlanacağı ise merak konusu.

 

30 Mart yerel seçimlerinde siyasi ihanetin yaşandığı tek parti CHP değildi.

Mesela Ak parti de, daha aday adaylığı yarışında başlayan ihanet 30 Mart gecesine seçim sonuçları açıklanıncaya kadar sürdü.

 

12 yıllık bir parti olmasına rağmen parti içi teamüllerin ve geleneklerinin CHP’den daha iyi uygulandığı AK parti’de bu tür ihanetin cezasız kalması AK Partinin Çivril’de, CHP’nin düştüğü duruma düşmesine neden olabilir.

 

Ak Parti en güçlü olduğu dönemde 2009 seçimlerinde Çivril’de içindeki bazı ‘sıkıntılar’ yüzünden seçimi kaybetti. İşte 2009 seçimlerinde seçim kaybettiren bu ‘sıkıntılar’ 2014 seçimlerinde ‘hain’ olarak karşımıza çıktı.

 

Bugüne kadar AK Parti sayesinde söz sahibi olanlar, parti sayesinde önemli mevkilere gelenlerin, “30 Mart’ta heykelin önünde Hakkı Aslan’la zeybek oynayacağız” demesine ‘ihanet’ demek hafif bile kalır galiba.

 

2009 seçimlerinde seçim kaybedildiği zaman oturup düşünmek yerine, suçu başkasında arayan bu zatı muhteremler ( muhterem filan değiller de lafın gelişi ), 2014 seçimlerinde de AK partinin, Gürcan Güven’in kaybedeceğinden o kadar emindiler ki Zaferlerini kutlamak için Zeybek oynayacakları yeri her fırsatta ve platformda ilan etmekten çekinmiyorlardı.

 

Yıllarca İktidarın gücüyle güç sarhoşluğu yaşayanlar, seçimlerden önce ellerinden giden bu güç’ün intikamını sandıkta almak için ellerinden geleni yaptı ama Nafile…

 

Temizlenen AK Parti, tüm Türkiye’de olduğu gibi nihayet Çivril’de de halkın partisi olmayı başardı.

 

CHP’de hain var ‘da AK parti de yok mu?

Var hem de ‘Katmerli Hainler’ var.

 

Gürcan Güven’in bırakın seçim kazanmasını seçime girmemesi için daha aday adaylığında çalışmalara başladılar.

 

Aday adaylığında yapamadıklarını Seçim çalışmalarında köy köy gezen AK Parti ekipleri ile köylere giderek aleyhte propaganda yaparak yapmaya çalıştılar.

 

Bunlar "Biz kaybettik, Çivril’de kaybetsin. Gürcan Güven’in hizmet etmesini engelleyelim" anlayışına sahipler ve tarih onları asla affetmeyecektir.

 

Nasıl 2009 yerel seçimlerinde adayına seçim kaybettirenleri 2014 seçimlerinde de kaybettirmek için var gücüyle çalışanları parti tabanı affetmeyip seçimlerden önce içinden attıysa, nasıl cezalandırdıysa, Parti yönetimi de CHP’nin yaptığı gibi parti içi disiplin kurullarını çalıştırıp bu zevatları Parti’den tamamıyla uzaklaştırmalı ve mutlak bir temizlik yapmalıdır.

 

Kangren olan yer kesilmezse bünyeyi sarar ve ölüme kadar götürür.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları