12 Şubat 2019 - Salı

DANANIN KUYRUĞU 19 ŞUBATTA KOPACAK

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

20 Şubatta havaya, 26 – 27 Şubatta suya, 5-6 Mart tarihinde toprağa düşecek Cemre.

 

Şubat’ın ikinci haftasından sonra hava biraz daha ısınır.

 

İlçe Seçim Kurulu’na aday listelerinin verileceği tarihe az bir süre kalması nedeniyle de seçim sahnesi bu hafta biraz hareketlenecek.

 

Hem Cemrelerden hem de listelerin verilmesi sonrası hava daha da ısınacak...

 

Şubat ayının ikinci haftasında seçim kurullarına verilecek olan listelerde başkan adaylarının yanında belediye meclis üyeleri de olacağından 'listede olanlar, olamayanlar' derken ilginç bir süreç bizi bekliyor.

 

Kısacası seçimin belediye başkan adaylarından, meclis üyelerine, hatta muhtarlık seçimine kadar tüm hatlarıyla başlaması için bir kaç gün kaldı.

 

Adaylar açıklandıktan sonra en çok merak edilen her iki ittifakta da 25 kişilik belediye meclisine yazılacak isimlerin kimler olacağı.

 

Cumhur İttifakı adayı Niyazi Vural’ın, eski belediye meclis üyelerinden hiç birini listeye almayacağı iddia ediliyor.

Niyazi Vural’ın meclis üyelerini, daha çok ilçe başkanlığı yaptığı dönemdeki ekip arkadaşlarından seçeceği beklentisi yüksek.

 

Niyazi Vural’ın listesinde öne çıkan sürpriz birkaç isim olduğu konuşulsa da, kesin liste için 19 Şubatı beklemek gerekiyor…

 

Cumhur İttifakında, MHP’li adayların listeye nasıl yerleştirileceği ya da seçime nasıl gireceği de ayrı bir merak konusu. Seçim yarışında adaylığını ilk açıklayan ve en çok mahalle ziyaretini yapan Ergün Çiftçinin MHP birinci sıra Belediye meclis üyesi olarak seçimlere girmesi bekleniyor.

 

 

Millet ittifakı adayı Ömer Köseoğlu işin zor kısmını atlattı sayılır.

 

Eğilim yoklaması sayesinde hangi ismin kaçıncı sırada olacağı, Fermuar sistemi ile de hangi partiden kaç kişinin listeye gireceği belirlendi.

 

Şimdilik merak edilen ve çözüm bekleyen sorun; İyi Parti’den Kontenjan aday isimleri dışında, diğer sıralamalarda kimlerin olacağı belirsizliğini koruyor.

 

CHP’de ise Çıtak, Gürpınar adaylarının nerelerde yer alacağı ve kimin kaçıncı sıraya öteleneceği…

 

Meclis üyeliğinde ilk 12 önemli, gerisi dolgu malzemesi.

 

İşte o ilk 12’nin içine girmek, meclis üyesi olmak isteyenler için hayati önem arz ediyor

 

Meclis listeleri İlçe Seçim Kurulu’na 17 Şubat’ta teslim edilecek, iki günlük itiraz sürecinin ardından yine İlçe Seçim Kurulu’nca 19 Şubat’ta kamuoyuna açıklanacak.

 

Önümüzde bir haftalık bir süreç var. Yani, dananın kuyruğu 19 Şubat’ta, meclis listelerinin açıklanmasından sonra kopacak.

 

Çünkü her iki ittifakta da dolgu malzemesi olamamak için beklenti içinde olan ve yönetimde rol almak isteyen, özgüveni yüksek birçok isim var.

 

19 Şubatta isimlerini listede göremeyenler, söz verilip de eşinin dostunun, oğlunun kızının ismini listelerde bulamayanlar, dolayısıyla tepki gösterip rakip adaya destek verme kararı alanlar kimler olacak, merak konusu.

 

Ak Parti, MHP, İyi Parti ve CHP’nin ilçe başkanlarının işi zor. Meclis listeleri önümüzdeki 5 yıllık belediye yönetimi için büyük hayati önem arz ediyor.

 

Her şey 19 Şubat’ta netlik kazanacak. O gün kimler parti adamı, kimler oyunbozan, turnusol kâğıdı gibi ayan beyan ortaya çıkacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları