20 Eylül 2014 - Cumartesi

Ekmek Vaa Yicen mi? Kredi Vaa çekcen mi?

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Geçen haftanın en önemli gündem konusu mutlak Festival

Bu yıl 20. si gerçekleşen festival tam anlamıyla amacına ulaştı.

Hem Ege hem de ülke gündeminde Çivril en iyi şekliyle yer aldı.

Şüphesiz bunda Mustafa Ceceli ve Seksendört konserleri önemli bir paya sahip.

Açıkçası festivali kurtaranda bu konserler oldu. Genel olarak festivalde aksayan ve eksik kalan birçok nokta vardı. Yapılan sanatçı tercihleri bu eksik ve aksaklıkları kapattı. Bu yıl acele ile yapılan festivalde gelecek yıl aynı hatalara düşülmemesi için festival çalışmalarının en geç Nisan ayı içinde başlaması ve koordinasyonun mükemmel olması gerekiyor.  Afişi, davetiyesi sanatçı seçimleri ve komisyon titizlikle seçilmeli.

Ramazan etkinlikleri ile başlayan ve festival ile nihayete eren kültürel faaliyetlerde belediye bana göre rüştünü ispat etti. Bundan sonra daha somut hizmetlere öncelik verilmeli.

Festivalde kamuoyu ve basın’ın en çok merak ettiği konu festivalin açılış kurdelesini kimin keseceği ve kortej yürüyüşüne kimlerin katılacağı idi. Malum önceki yıllarda Çivrilli olmasına rağmen Çivril festivaline gelmeyen Adnan Keskin ve Denizli milletvekilleri hep tartışma konusu olurdu. Bu yıl açılışa kimlerin geleceği bu anlamda gerçekten çok önemliydi. Biz milletvekilleri ve de özellikle bakanı beklerken Ak partili belediye meclis üyeleri bile gelmedi kortej yürüyüşüne. 14 meclis üyesi olan Ak Partiden üç ya da dört tanesi dışında hiç birisi yoktu. İlk günün önemini bilmediklerinden midir yoğun işleri olduğundan mıdır, başkana kazık atmış olmak için midir bilinmez, yoklardı.

Muhtemelen işleri yoğundu.

İşadamlığı kolay değil.

Aynı meclis üyeleri festivalin ikinci gün Ak parti il başkanı milletvekilleri ve Bakan’ın gelmesiyle protokoldeki yerini aldı.

Sonuçta gelen Ekonomi bakanı, işin içinde para var.

Paranın, Kredinin, Hibenin olduğu yerde en önde olmaları normal.

2015 genel seçimleri için çalışmalara başlayan CHP de Adnan Keskin’den sonra Çivril’den bir milletvekili adayı daha da çıktı. Kemal Aslan 2015 seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı. Kemal Aslan’ın aday adaylığını açıklamasından mıdır bilinmez ama 2015 seçimlerinde yeniden aday olmak isteyen Adnan Keskin Çivril gezilerini arttırdı. Son bir ay içersinde iki kere Çivril’e geldi köy ve kasabalarda köy toplantıları yaparak seçmenle buluştu. Hareketin olduğu yerde bereket vardır demişler CHP bugünlerde en alttan en üste çok hareketli inşallah 2015 seçimlerinde bereketini görürler.

Çivril Belediyesi kasaba ve köylerden devraldığı gayrimenkulleri satışa çıkarttı. CHP li meclis üyeleri son meclis toplantısında satış kararı alınan Gürpınar’daki yerlerin satışını durdurmak için imza kampanyası başlattılar. Kahvede toplanan Gürpınarlılara bir sonraki meclis toplantısını basıp eylem yapmayı salık verdiler.

Keşke aynı hassasiyeti Hakkı Aslan pazaryerindeki Düğün salonu Ahmetçik deki soğuk hava deposunu kilit parke tesisini satarken de gösterselerdi.

 

 

 

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları