19 Mart 2014 - Çarşamba

Herkesin Gözü MHP'nin oylarında

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Günler su gibi geçip gidiyor. 6 yıldır bu sütunlarda sizlerle çok şeyler paylaştım. Kendime göre doğru olduğuna inandığım, Çivril siyasetine katkısı olacağı düşündüğüm fikirlerimi sizlerle paylaştım. Bazen övgüler aldım, bazen yergi ve eleştiriler.

Bu yazı yazan herkesin kaderidir. Benim farklılığım Çivril’de bugüne kadar hiç olmamış bir şeyi denememdi. Onun için de zaman zaman yanlış anlaşılmalardan dolayı gerginlikler yaşadık. Ancak hep yazdığım gibi hiç kimsenin şahsiyetini rencide edecek, onu küçük düşürecek ifadem olmadı. Elbette ki siyaset yazınca, yazılan şeylerin çoğu siyasetçilerin hoşuna gitmiyor. Her yazıda art niyet aranılıyor. Yazılar çok değişik yerlerle ilişkilendiriliyor. Yinede Çivril siyasetçilerinin hepsine teşekkür ediyorum. Eskiye göre biraz daha hoş görülü davranıyorlar.

Seçime 13 gün kaldı. Listeler belli oldu. Adaylar ve ekipleri seçmenle birebir temasa başladılar. Seçmenlerin oylarına talip olduklarını söyleyip varsa yapacakları projelerden bahsediyorlar. Her aday kendi yöntemleriyle oy istiyorlar. Yolun sonuna doğru geliyoruz. Yapılan bu çalışmaların Çivril seçmeni üzerindeki etkilerini ve nasıl bir sonuç çıkacağını gördüğüm kadarıyla yorumlamaya çalışacağım.

İktidar partisi yani AK Parti adayı Dr. Gürcan Güven’den başlamak istiyorum. Bilindiği gibi Gürcan Güven, AK Partinin ilk aday adaylarından en sonuncusu olmasına rağmen adaylık başarısı göstermişti.  Yaklaşık iki yıldır AK Parti tabanında adayımız diye lanse edilen ve aday olana kadar bu destek devam eden bir isim. Çivril’in yerlisi. Bu cümleyi özellikle kullanıyorum….

Ben tanıdığım kadarıyla AK Parti’nin aday adaylarının hepsine saygı duydum. Şehrimiz siyasetine katkıda bulunduklarına inandım ve Gürcan Güven kadar olmasa da iyi adam olduklarına şahitlik ederim. Sözü buraya getirmemin sebebi şu: AK Parti’nin aday belirleyicileri, adaylarını belirlerken aldıkları ölçü neydi? Samimice şu sorunun cevabını merak ediyorum ve soruyorum.  Ey AK Parti yöneticileri siz Çivril Belediye başkanı adayını belirlerken gerçekten bu şehri yönetecek, şehre vizyon katacak, bir isim mi aradınız yoksa sadece bizden olsun, yabancı olmasın gerisi önemli değil mi dediniz. Bana göre ikinciyi tercih etmişsiniz. Evet, Gürcan Güven, hiçbirimizin itiraz etmeyeceği iyi bir adam. İyi bir Doktor. İyi bir yöneticimi derseniz, Belediye başkanlığını hakkını vererek yapabilecek, bir isim mi derseniz burada benim cevabım…

Şu anda çok net olarak görebiliyoruz. Yaklaşık iki yıldır tabanın aday diye gördüğü, bu şehri en iyi yönetecek isim diye beklediği bir isim bu kadar hazırlıksız olmamalıydı. Hele de bu AK Parti adayıysa hiç mazereti olmaz.

 Mevcut Belediye Başkanı CHP’li Hakkı Aslan’ı, bu seçimde biraz daha yorgun görüyorum. Adaylık için ilk müracaat ettiği gün ki heyecanı ve enerjisi gitmiş gibi. Belki de liste savaşında çok gayret sarf ettiğindendir. CHP’li seçmeni şaha kaldıracak hiçbir hamlesi yok bugüne kadar. Ama seçimin son haftası belki bir iki faaliyet yapabilir. Kazandığı iki seçimdeki performansına göre bu seçimde çok zayıf kaldığı belirtiliyor. Gürcan Güven’in (yarısı tekrar da olsa) projelerine karşılık Hakkı Aslan’da çok büyük Projeler yok. İki buçuk dönem belediye başkanlığı tecrübesi olan bir isim seçmenin karşısına dolu dolu çıkmalıydı.

MHP adayı Bayram Gümüş herkesin merakla kaç oy alabilir hesabı yaptığı bir aday. Gerek AK Parti, gerekse CHP adaylarının bütün hesaplarında MHP’nin alacağı oyların hesabı var. Hem CHP hem de AK Parti, Bayram Gümüş 5 bin oy alsında ben seçimi rahat kazanayım hesabı yapıyor.

MHP adayı Bayram gümüş son hafta da yapacağı sürpriz hamlelerle sonucu lehine çevirebilir. Yaptığı saha çalışmaları yanıltmazsa bu seçimlerin sürpriz ismi Bayram Gümüş olacak.

Bu seçimin en rahat partisi AK Parti olmalıydı. Seçimi alacak güçleri de var. Bu adayla ilgilide değil. Aday kim olursa olsun AK Parti bu seçimi rahatlıkla alması lazım. Kaybederse adayın ve teşkilatın yapacağı yanlışlardan dolayı kaybeder. MHP oylarının AK Parti’yi çok ilgilendirmemesi lazım.

Adaylarımız bir an önce ne yapacaklarını, projelerini ve vaatlerini açıklamalıdırlar. Biz gelirsek iyisini yaparız çok klasik bir cümle. İyisi neyse söylesinler ona göre oyumuzu verelim. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları