14 Mart 2019 - Perşembe

KÜFÜ BOK AKIYOR HERKES BAKIYOR

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Seçime sayılı günler kala herkes yorum yapıyor.

Herkes kendine göre, kendince haklı sebeplerle kendi adayının kazanmasını, hem de farkla kazanmasını istiyor.

 

Peki, ben kimin seçilmesini istiyorum?

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Niyazi Vural’ın kazanmasını istiyorum...

 

İktidarın gücü, milletvekillerinin desteğiyle Çivril’in çehresini nasıl değiştireceğini görmek için, geciken hizmetlerin bir an önce getirişini görmek için, Belediyenin borçlarını nasıl çarçabuk ödediğini görmek için…

 

Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ömer Köseoğlu’nun seçilmesini de istiyorum…

Dürüst ve liyakatli belediyecilik söz verdiği için, Çivril’e daha çok Yeşil alan kazandıracağına inandığım için, Çivril’de sosyal ve kültürel faaliyetleri arttıracağı, spor ve sanata daha çok değer vereceği için…

 

Bağımsız aday Ergün Çiftçinin kazanmasını da istiyorum.

Elinde ayağında hiçbir prangaya olmadan, ilçe başkanı, ilçe yönetimine takılı kalmadan hiçbir partilinin çocuğunu işe alma zorunluluğu yaşamadan,  içinden geldiği gibi idarecilik nasıl yapılır göstermesi için…

 

***

Küfü bok akıyor herkes bakıyor.

Yönetiyorum diyen de, yöneteceğim diyen de bakıyor.

Kaymakam, Belediye başkanı, Belediye Meclis üyesi, Belediye başkan adayı, Tarım ilçe Müdürü, Sağlık müdürü, hepsi bakıyor…

Sandıklı’nın Avgan, Çivril’in Aşağı ve Yukarı Çapak, Osmanköy, Çakallar, Çağlayan, yaklaşık bin kişinin boku, sidiği Işıklı gölüne akıyor, idarecilerimiz bakıyor.

6 köyün kanalizasyon atığı Koçak, ışıklı Tuğlu, Yeniköy, Emirhisar arazilerini sulaya sulaya gelip, Çal, Baklan, Sarayköy, Söke ovalarını sulayacak olan Işıklı ’ya karışıyor.  

 

***

Osman Zolan yerel seçim çalışmaları için Çivril’e geldi. Sabah 9’da Özdemirci’de başlayan gezi, gece yarısı Gürpınar’da sona erdi.

Zolan 12 saatten fazla durmadan yorulmadan beş yıl boyunca yaptıklarını, bir dönem daha yetki alırsa yapacaklarını anlattı.

Kendi yapacaklarının yanında yapılması istenenleri de yerinde birinci ağızdan öğrendi…

Işıklı’da benzinliğin hala faaliyete girmediğini Işıklılılardan öğrendiği gibi…

Soğuk Hava Deposunun çalışmadığını ve bölge halkının soğuk hava deposuna büyük ihtiyaç duyduğunu da…

Demek Büyükşehir Belediye meclis üyeleri Işıklılı çiftçilerin üç yıl boyunca yaşadığı akaryakıt sorununu meclise taşıyıp belediyeye ait akaryakıt istasyonun faaliyete girmesini ve soruna çözüm bulunmasını istememişler.

Ya da Meclis toplantılarına yeterince katılmamış, devamsızlık yapmışlar…

Anlaşılan o.

Meclise gitmiyorlar, gittiklerinde de Çivril’in ihtiyaçlarını beklentilerini anlatmıyor, daire müdürleri ile çay içip dönüyorlar.

Osman Zolan Çivril’e gelince de, başkanım başkanım, iki slogan, iki şak şak…

Başka yerlerde nasıl oluyor bilmiyorum ama Çivril’de siyasetçiler, Büyükşehir başkanına talep ve ihtiyaç söylemek yerine bükme yedirip yolluyor.

Osman Zolan’dan çekiniyorlar diyeceğim, öyle biri değil. Naif, güler yüzlü, sempatik dinleyen, ilgilenen, çözüm üreten, samimi bir idareci. Korkulacak çekinilecek biri değil.

Yapılmayan yollar, bitmeyen kaldırımlar, büyük ihtiyaç duyulan arıtma tesisleri, bekleyen parklar…

Ne varsa söylenmeli.

Zolan yaptıklarını anlatmaya geldiği kadar eksik gedik kalan yapılmayan, yapılması gereken yerleri gösterin, anlatın diye de geliyor.

Bizimkiler bükme yedirip yolluyor.

Ağzı açılan Beydilli turizm merkezi olsun, Işıklıya tesis yapılsın diyor.

Diyor da

Küfü’den gelen boka çözüm arayan yok…

Çivril’i tozpembe gösterince başarılı olmuş olmazsın.

Saklarsan,

Hem memleketine, hem partine, hem başkana ihanet etmiş olursun.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları