04 Mayıs 2014 - Pazar

Mesele hak aramak değil sen hala anlamadın mı?

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Fıkrayı herkes biliyordur ama bir kere de ben anlatayım. Hafızalar tazelensin.

 Hikâye malûm;

İki kör, karşılıklı “dolma” yiyorlarmış...

Körlerden biri, diğer köre, “fırça” dozajında bir ses tonuyla demiş ki;

“Dolmaları çift çift yemekten utanmıyor musun?”

“Suçlanan kör” demiş ki;

“Allah’tan kork be adam!.. Sen kör, ben kör!.. Dolmaları çift çift yediğimi de nereden çıkardın?”

“Suçlayan kör” cevap vermiş;

“Ben çift çift yiyorum da!”

Günün mânâ ve ehemmiyetini anlatan bir hikâye...

Geçen haftanın en çok konuşulan olayı belediyenin taşeron işçiler ile yaşadığı ‘Baskı’ iddiaları. İşçiler baskı gördüklerini, iş tanımlarının dışında işlerde çalıştırıldıklarını ve taciz edildiklerini iddia ederek belediye binası önünde eylem yapmışlar seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

Ardından başkan Güven iddiaları yalanlamış ve işçilerin bir önceki başkanın imzaladığı sözleşmede yazan işlerde çalıştırıldıklarını belgeleri ile açıklamıştı.

Eylem yapan işçilerin yanında CHP li meclis üyelerinin olması ve sürekli olarak başkan Gürcan Güven’i işçilerin yerini değiştirerek özellikle çöp toplama ve sokak süpürme işinde kullandığını iddia etmeleri yukarıda anlattığım fıkrayı aklıma getirdi.

Şimdi bu CHP li meclis üyelerine siz neden işçilerin alanı dışında çalıştırıldığını iddia ediyorsun diye sorsa biri, verecekleri cevap dolmaları çifter çifter götüren kör’ün cevabı ile aynı olacaktır ‘biz öyle yapmıştık…’

Geçen hafta da yazdım tekrar da fayda var. Bence Başkanın gündemi değiştirilmeye çalışılıyor. Belediye büyük olaylara gebe. Dosyalar incelendikçe hesaplar açıldıkça daha çok eylem görecek gibiyiz. Geçen hafta beş işçinin sokak süpürmesini konuşanlar Belediyenin kasasından çıkacak 2 Milyar (eski Parayla Trilyon) TL hakkında hiç konuşmadı mesela ya da 4 yılda 235 Bin TL zarar eden Kum ocağı hakkında

Temmuzdan sonra da kadrolu şair işçilere, ya da müdür işçilere yaptırılır eylemler artık…

Geçen hafta yer darlığından gündeme alamadığımız önemli bir konulardan biri CHP Çivril ilçe örgütünde yaşanan gelişmelerdi.

CHP ‘de seçimlerde alınan yenilginin büyük suçlusu olarak görülen İlçe teşkilatının değişmesi için ciddi adımların atıldığı ve çalışmaların başladığı artık herkesçe malum.

Çivril CHP yönetimine talip üç grup var.

İkisi, her dönem olduğu gibi Hakkı Aslan ve Adnan Keskin grubu

Üçüncü grup ise her iki isimi de seven ama her ikisinin de siyasetten emekli olmasını isteyen  (en azından Çivril siyasetinden)grup.

Çivril Belediyesi her alanda çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

İlk haftaların kargaşa ve heyecanı bitmiş görünüyor. Yavaş yavaş kadrolar oturmaya, işi bilenler işin başına geçmeye başlamış.

Arazi yollarında çalışma yapılıyor, yollar öyle bir titizlikle yapılıyor ki şehir içindeki bir çok sokak arasından daha güzel.

Kültür hizmetlerinde de ciddi hamleler var. Geçen hafta Çivril’de ilk defa yapılan ‘Aşık Atışması’ na şahitlik ettik mesela. Kültürümüzün önemli taşlarından Atışmayı Çivril ile tanıştırdı Başkan Güven.

İlk defa siyaset olmadan işçi bayramı kutlandı örneğin geçen hafta. Belediye de çalışan 141 işçiden en az 100’ünün katıldığı bir programla.

İlk defa bu yıl (nasip olursa) 19 Mayıs gençlik Bayramı, bayram havasında emekliliği geçmiş TRT sanatçılarının olmadığı etkinlikler ve konserler ile kutlanacak. Çalışmalar son sürat devam ediyor.

Mezarlık ve parklarda da hummalı bir çalışma var.

Parklar sadece sulanmanın ötesinde ciddi bakım ve peyzaj çalışmasından geçiyor. Mezarlıklarda ise 18 kişilik bir ekip çalışmaya başladı. Artık yabani otlardan girilemeyen bir ilçe mezarlığı eskilerde kalacak. İlk etap da Çivril mezarlığında başlayan çalışmalar yıl boyunca mahalle olan köy ve kasaba mezarlıklarında da uygulanacak. Mezarlıklar önce yabani otlardan temizlenecek sonra bakım ve düzenlemeler yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları