Muhalefet Başkan Güvene daha çok inanıyor.
Bülent Cakır
civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 3330 Mart Yerel seçimlerinin üzerinden 11 ay geçti.
Seçimlerin seneyi devriyesi geldi.
Dr.Gürcan Güven ve Ak Parti’nin büyük farkla kazandığı seçimler sonrasında Denizli’nin büyükşehir statüsüne geçmesiyle Çivril’deki 9 belde belediyesi kapandı ve sadece Çivril Belediyesi 61 bin nüfusa hizmet vermeye başladı.
Büyükşehir yasası ile birçok sorun ile karşı karşıya kalan Çivril Belediyesinin en büyük sıkıntılarının başında kasaba belediyelerinden gelen borçlar ve 1499 km2 alana dağılmış 76 mahalleye yapılacak hizmetler ile işçilerden kesilen maaş farklarının ödenmesi vardı.
Ancak Çivril Belediyesi’nin en önemli sorunu çok büyük bir alana yayılmış Çivril’in her noktasına hizmet götürmek için tek kalması değil, yetkilerinin de büyük bölümünün Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiydi.
Kanalizasyondan, itfaiyeye, içme suyundan imar planlarına kadar ilçenin tüm yetkileri Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin elinde.
Üstelik daha Denizli Büyükşehir Belediyesi bile ne yapacağını tam olarak bilemiyor. Başlarında sadece Çivril değil Beyağaç’tan Çardak’a, Çal’dan Kale’ye, Sarayköy’e Güney’e kadar aynı yasa yüzünden hizmet götürmek zorunda olduğu 19 ilçe daha var.
Daha Çivril belediyesinin aksayan yönlerini ve sıkıntılarını tespit etmeye çalışan başkan ve ekibinin karşına kapana belde belediyelerinin borçları ve sorunları geldi.
Özellikle Kıralan ve Işıklı da yaşanan imar sorunları bırakın hizmet üretmeyi çivi bile çakmaya izin vermiyor. Yıllardır belediye benzinliği olarak hizmet veren Işıklı ve Gürpınar Belediye benzinliklerinin imar izninin olmaması durumun ne kadar da vahim olduğunu ortaya koyuyor açıkçası. Belde Belediyelerin işlettiği yerlerin imar izni yok!!
İlk beş ayda daha yetki planlamaları bile tam olarak yapılmamasına rağmen Çivril Belediyesi kısa süre içinde çok iyi organize olup aciliyet gösteren konularda önemli adımlar attı. Arazi yollarında ciddi anlamda bir çalışma sergileyen Çivril Belediyesi yaz boyunca 86 km arazi yolunu genişleterek kullanıma hazır hale getirdi. 83 km yolda 2.687.510 ton asfalt kullanarak 2. Kat asfalt kaplama çalışması yaptı.
Tüm bunlar olurken aksaklıklar olmadı mı? Belki de çok oldu ama bu kadar kısa süre ve belirsizliğin içinde Çivril Belediyesi bence geçiş sürecini çok iyi yönetti ve yönetiyor.
İlk beş ay çok büyük sıkıntılara neden olan personel görev dağılımı yavaş ilerlemesine rağmen büyük bir oranda çözüldü. Kapanan belediyelerin belde binaları, konumları dolayısıyla planlandı ve bazı müdürlüklere çevrildi. Mahalle olan beldelerde yaşayan vatandaşlar, belediye hizmetlerinden sanki belediyeler kapanmamış gibi yararlandılar, yararlanmaya devam ediyorlar.
Bu kadar karmaşa ve bilinmeyen içinde meydana gelen aksaklıklar ise beklenenden çok çok düşük kaldı.
Tüm bunları göz önüne alarak Çivril Belediyesi’nin geçiş sürecini ve bir yıllık dönemi iyi yönettiğini ve başarılı çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz.
Elbette muhalifler ve muhalefettekiler belediyenin ve başkan Dr. Gürcan Güven’in başarısız olduğunu söyleyecektir. Kendilerine göre haklı delillerde göstereceklerdir.
Mesela diyecekleridir ki;
Pazaryeri neden yapılmadı?
Hamam yapımına ne zaman başlanacak?
Gençlik Merkezi yapacaktınız ne oldu?
118 projeye söz vermiştiniz hepsi bitecek mi?
Aslında bu soruları sorarak ve bir yılda yapılmasını istedikleri işlerle Dr. Gürcan Güven’e ne kadar inandıklarını ortaya koyuyorlar;
Beş yıl için göreve gelen başkandan, söz verdiği bütün işleri ve de en maliyetlilerini bir yıl içinde bitirmesini isteyerek Gürcan Güven ve AK partinin gücünü gösteriyorlar.
Aslında muhalifler ve muhalefettekiler başkan Dr. Gürcan Güven’e daha çok inanıyor…