17 Ağustos 2014 - Pazar

Şah, Vezir ve Piyonlar…

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

30 Marttan sonra birçok yeniliğe imza atan Çivril Belediyesi yapacağı icraatlar ve hizmetler konusunda anket çalışmaları yapacağını duyurmuş ve ilk olarak ta yapılacak yeni pazaryerinin tespiti ile ilgili olarak bir anket çalışması yaptırmıştı. Bir ay süren anketin sonuçları ortaya çıkamaya başladı.

Ankete katılanların % 65 i pazarın yeri konusunda değişikliğe sıcak bakmıyor

%45 lik kesim Pazaryerinin değişmesi yönünde fikir belirtirken, ankete katılanların %92 si Pazaryerinin daha yeni daha modern ve ihtiyaca cevap verebilecek kapasite ve donanımda olması gerektiğini savunarak bu yönde bir beklenti içinde olduklarını ifade ediyorlar. Ankete Çivril merkezden katılan bayanların neredeyse tamamı pazaryerinin eski yerinde olmasını ama modernize edilmesini isterken mahalle olan kasaba ve köylerden ankete katılan bayanlar Pazaryeri konusunda çok da katı değiller.

Pazarcıların neredeyse tamamı yeni bir Pazaryeri isterken mevki olarak yeni bir Pazaryerine sıcak bakıyorlar. Pazarcıların yeni yapılacak pazaryerinden en büyük taleplerinin başında ise park ve konaklama ile soysal alanların olması geliyor.

Anketin en ilginç sonucu ise şu anki Pazaryeri etrafında bulunan esnafların Pazaryeri konusunda verdikleri cevaplar.

Ankete katılan esnafların % 61 i Pazar erinin taşınması ve yeni yapılacak pazaryerinin etrafında kesinlikle otopark ve dinlenme alanı wc ve mescit tarzı sosyal alanların olması gerektiği yönünde.

Ankete katılan herkesin buluştuğu ortak payda ise Pazaryerinin büyük modern en az iki katlı otoparkı ve derli toplu olması.

Pazaryeri ve mimarisi ile ilgili olarak çok titiz bir çalışma yapan Belediyenin anket sonuçlarını değerlendirdikten sonra en uygun yeri tercih edeceğine eminim.

 

Konvoy mu İşkence mi?

Yaz aylarının gelmesiyle başlayan düğün ve sünnet merasimlerinin vazgeçilmezi olan konvoylar herkesi canından bezdirdi.

Çivril’de şehrin ana caddelerinde gezen düğün, sünnet ve asker konvoyları hem çevreye rahatsızlık veriyor hem de hiçbir trafik kuralına uymuyorlar...

Yaz aylarının gelmesi ile artan düğün konvoyları nedeni ile gürültüden rahatsız olan vatandaşların uyarılarını da dikkate alan polis ekiplerince uyarılmasına rağmen araç sürücüleri yapacaklarından geri kalmıyorlar ve klakson çalarak etrafa rahatsızlık vermeye devam ediyorlar. Bu konvoyu oluşturan araçlar seyrettikleri güzergâha aldırış etmeden durmaksızın kornaya basıyorlar. Amaç, düğünümüz var, sünnetimiz var demeye çalışmak sanırım. İşte bu noktada yurdum insanının kornayla konuştuğunu düşünüyorum. Zira zaten yapılacak düğün için birer davetiye tanıdıklarınıza gönderdiniz. Tanıdıklarınız da yakın çevresine bu etkinlikten bahsetti. O zaman durmaksızın kornaya basmanın ne anlamı var? İşin ilginç tarafı öndeki aracın durmadan kornaya bastığını gören arkadaki araç, öndeki araçtan etkilenip yükleniyor kornaya. Araçlar arası etkileşimden hareketle tam bir gürültü kirliliği yaşanıyor. Korna sesleri yüzünden rahatsız olup da kaldırımda kulaklarını tıkayarak bekleyen insanlara rağmen kornaya basan sürücüler hakkında eminim iyi şeyler düşünülmüyordur.Sözün özü; düğün  sünnet veya askere gönderme gibi etkinliklerimizde bir araya gelmemiz, birlikte bir şeyler yapmamız son derece normal bir durum. Konvoylar oluşturup şehir turuna çıkmamız da normal bir durum. Ancak bu konvoylar yüzünden çevremizdeki insanları hele hele hastalarımızı rahatsız etmeye hiç kimsenin hakkı yok.

 

Şah, Vezir, Piyon…

CHP ilçe teşkilatında de yaşanan çekişmeden AK Parti’de ki mücadeleyi kaçırıyoruz. 30 Mart’tan sonra Denizli’de beklediğini bulamayan ‘Bir İnci’ üyemiz, teşkilat başkanlığı için kolları sıvadı. Bildiğim kadarıyla tüzük gereği kendisi olamıyor. Daha doğrusu olması için bir engel yok ama kendisi aday olmayacak. Her zaman ki gibi birini kullanacak…

Hani şu kullan at siyasetçiler var ya. Yine onlardan birini kullanacak.

Eylül de yapılması planlanan ilçe başkanlığı için eski dostlarla görüşmeler başlamış. Daha düne kadar ‘Kambur, Sıkıntı ve Dert’ olarak gördükleri ile yeni bir oluşum için yeniden münasebet kurmuş.

Eylül’e kadar Önce piyonlar sürülecek öne.

Şu adaymış diye medya içine fısıldanacak. Medya ise, mavi boncuk bulmuş gibi haberleri allandırıp pullandıracak ki okur itibar edecek.

Sonra piyonlar deşifre olacak. Birer birer kenara düşecekler..

Ardından taktik stratejik savaş hızlanacak. Kaleler ile sağlı sollu çıkışlar yaşanacak.

Bu arada Vezir kim belli olacak. Kralın yanında taklacı filler yer alacak.

Zaman zaman dörtnala sürülen atlar koşacak…

Siyasette satranç oyunu Çivril’de başlayacak..…

Satranç kurallarını siyaset içinde iyi kullanan zafere ulaşacak..

Piyonlar At, Fil ve Kaleler kim belli.

Vezir ve Şah için Eylül’ü bekleyeceğiz.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları