13 Ekim 2014 - Pazartesi

Siyaseti menfaati için yapanlar da var memleketi içinde…

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Siyaset, toplum yararına yapılan güzel, anlamlı ve bir o kadar zevkli bir sanat.

Menfaat ise sadece kişisel anlamda kazanımlar ve bunların elde edilmesi için bencilce yapılan davranışlardır.

Siyaset ve menfaat bir araya gelmeyecek iki kavramdır. Çünkü siyaseti menfaat olarak yorumladığınızda toplum yararına hizmetler yapamaz ve düşünemezsiniz.

Siyasetin temel esprisi, insanları sisteme uygun bir şeklide yönetmek ve var olan taleplerini makul bir şeklide gerçekleştirmektir. Eğer siz siyaset adına insanları yönetmez uyutur ve yanlış yerlere kanalize eder, gelecek istikbaliniz için yanlış yönlendirirseniz, bu siyaset değil, ihanettir ve halka karşı nankörlüktür. Siyaset bir yandan insanları yönetmeye talip olmak, onları bilgilendirmek ve aydınlık yarınlara giden yolda öncü olmaktır. Siyasette menfaat gözetmek her ne kadar icra eden birey için mubahsa da, toplumsal açıdan etik olmayan bir davranıştır. İnsanlar sizleri toplum yararına güzel şeyler yapasınız diye seçer, siz ise cebinizi doldurmak için gayret sarf edersiniz, bu topluma ihanettir.

Yıllardır bölgede siyaset yapanlar ne yazık ki geleceklerini ve ceplerini doldurmaktan başka hiçbir şey yapmadılar. Neden bir şey yapmadınız diyen insanlara ise aba altından hep sopa gösterdiler. Bu süreç bugüne kadar sürüp gitti. Ancak bundan sonraki süreçte de bu halin devam edip etmeyeceğini zaman gösterecektir. Toplum olarak bölgenin menfaatlerini gözetmeyip sadece kendi menfaatini gözeten siyasetçilerin maskelerini düşürmeliyiz. Ülke ve toplum menfaatlerini gözeten siyasetçilere destek olmalıyız.

Her seçimde, seçim ortamında arzı endam eden ve yenilmekten usanmayan mağlup siyasetçilerin artık tedavülden kaldırılmalarının zamanı gelmiştir. Her seçimde aday olmaktan bıkmayan ve hiç yüzleri terlemeyen bu siyasetçiler, her seçim döneminden sonra köşe olur ve çarptıkları paralarla, vatandaşın parası ile keyif çatarlar. İşte bu siyasetçilerin yaptığı siyaset değil, kişisel menfaat devşirmektir. Siyaset, bu tip insanların yüzünden sevilmeyen yalan, dolan, üçkâğıt ve ahlaki olmayan bir sanat olarak anılmaya başlandı. Yeni dönemin siyasetçilerin yapması gereken en büyük sorumluluk bu kirliliği temizlemeleridir.

Siyaset, eşitir menfaattir diyen tiplerin pirim yapmamsı için, artık yeni ve güvenilir bir sürecin başlaması için, seçmene ve bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Her seçim döneminde millete mavi boncuk dağıtan ve toplumdan adeta dalga geçen bu siyasetçilere artık itibar etmeyelim. İtibar etmeyelim ki siyasetin bir menfaat mekanizması olmayıp, bir hizmet ve sorumluluk anlayışı olduğu anlaşılsın.

Siyasetin bir menfaat aracı değil de toplum yararına yapılan bir sorumluluk işi olduğu ve bu anlayışın gelişmesi adına umutlarımızı korumalıyız.

Siyaset, Ülkeye ve şehre hizmet etmenin en iyi yolu. Tabi anlayış, hizmet etmek ise. Ancak, günümüzde çoğu kişi siyaseti Ülkeye ve şehre hizmet için değil de Kendisine ve çevresine hizmet için yapıyor, durum böyle olunca da siyasetin anlamı da, yolu da değişiyor. Netice itibarıyla Siyaset çoğu kişi tarafından resmen menfaat için yapılıyor.

Günümüzde maalesef siyaseti menfaat için yapanlar var. 

Bu da bir siyasi hastalık olsa gerek… 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları