06 Haziran 2020 - Cumartesi

NORMALE DÖNÜYORUZ!

Yazar - Gülcan Aydoğmuş
Okuma Süresi: 3 dk.
Gülcan Aydoğmuş

Gülcan Aydoğmuş

glcn204@gmail.com -
Google News

Hep birlikte zor ve uzun bir dönemi geride bıraktık. Tabi gene de tedbirleri elden bırakmamak gerekir.

Bu günlerde rehavete kapılmış bedenimizi ve ruhumuzu dışarıya yavaş yavaş alıştırmaya başlamak gerekiyor. Başlayan yaz dönemi, getirdiği sıcaklarla bizleri dışarıya çekmek istese de, uzun bir dönem rutine alışan bizler buna uyum sağlamakta güçlük yaşayabiliriz. Bu sebeple ani değişiklikler yerine , yavaş yavaş sürece uyum sağlamak hem ruhen hem de bedenen daha kolay olacak ve süreci daha rahat atlatmamızı kolaylaştıracaktır.

 

Şanslıyız ki adıyla birlikte anılacak kadar yeşil olan  Çivril Ovası, doğa gezileri için oldukça müsait. Hele şimdi, insanların kenara çekilmesini fırsat bilen doğanın yeşillikleri bir farklı  şenlenmiş. İyileşme  sürecinde Çivrilli halkımız  Işıklı Gölü’ndeki nilüfer gezisinden sonra kısa süreli çarşı pazar gezmelerine çıkabilir, komşu kültürünü hala yaşattığımız mahallelerde çay sohbetlerine devam edebilirsiniz. Tabi tedbir alarak ve sosyal mesafeyi koruyarak.

 

Artık aynı söylemlerden bunaldık fakat  unutmayalım ki  uyulması gereken tüm bu tedbirler bizlerin ruh  ve beden sağlığını korumak için alınmış birer sağlık önlemleridir. Riayet etmemiz hepimiz için iyi olacaktır.

 

Geride bıraktığımız pandemi günlerinde  zamanımız oldukça fazlaydı  ve verimli kullanmak bizim elimizdeydi.

 

Hepimizin şunu çok iyi gördüğünü sanıyorum; vakit ne kadar çok olursa olsun eğer yeterli motivasyonumuz ve hedefimiz yoksa bize hiçbir kazanç sağlamaz.

Zaman kontrolü ve planlaması bugün birçok kişinin muzdarip olduğu bir konudur.

Sorunun çözümünde bireysel olarak   yapılması gereken ilk  şey amacı belirlemektir. Sonra kendinizi hayal edin,  eğer mutluysanız; hadi ne duruyorsunuz, planlarınızı yapmaya bir yerlerden başlayın!

 

Zaman sandığımız kadar uzun değil, bakın hep birlikte gördük dünyanın bir ucunda  çıkan salgın nasılda bizleri birbirimizden kopardı.

Zamanınızı sevdiklerinizle  geçirmeyi ve mesafeyi kalplerinize  değil fiziki yakınlığımıza koymamız  dileği ile.

Bir psikoloji öğrencisinden naçizane tavsiyeler.

 

Sağlıkla kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları