YENİLENEN IŞIKLI CAMİ RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇILACAK

İlçede bulunan tarihi camileri restore eden Çivril Belediyesi, tarihi camileri aslına uygun şekline döndürüyor.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 19.02.2024 09:02:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril'de tarihi Işıklı Çarşı Camisinde yenileme ve çevre düzenlemesi başladı. Denizli Valiliği Mali Desteği ile Çivril Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarına 1 milyon 250 bin liralık bütçe ayrıldı.

 

İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini koruma altına Çivril Belediyesi, Işıklı Mahallesinde bulunan tarihi Çarşı camiinde başlattığı yenileme ve restorasyon çalışmalarında sona yaklaştı. Camide devam eden çalışmaların sona yaklaştığı açıklayan Belediye Başkanı Niyazi Vural caminin Ramazan ayında ibadete açılacağı müjdesini verdi.

 

Denizli Valiliği ve Güney Ege Kalkınama Ajansı (GEKA) işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında Işıklı Çarşı Camiindeki yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Camide devam eden düzenleme ve çalışmaları yerinde inceleyen Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural Aydın Tabiat varlıkları Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünde gerekli izinlerin alınarak başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti. Kültürel değerleri koruma adına önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Vural “İlçe kültürü adına başlattığımız çalışmalardan biri olan Işıklı mahallesi Çarşı Cami yenileme ve restorasyon çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Caminin son cemaat yerinde devam eden çalışmaların son aşamasındayız. Camimiz, yapılan çalışmalar ile yapıldığı dönemdeki halini yeniden kazandı. Ramazan Ayında camimizi ibadete açmayı planlıyoruz. Işıklı mahallemize ve Çivrilimize hayırlı olsun” dedi.

 

Işıklı Çarşı camiinde 2022 yılında başlayan restorasyon çalışmalarında caminin kalem işi süslemeleri başta olmak üzere dış cephe onarımı yapıldı. Çalışmalarda caminin taş cephe yüzeylerinde temizlik işleri, avlu çevre düzenlemesi ile genel restorasyon işlemleri yapıldı. 

 

Çivril Belediyesi Kültür faaliyetleri kapsamında daha önce Bayat mahallesinde bulunan tarihi cami ile ilçe merkezinde bulunan Hamamönü Camilerini restore etmiş ve aslına uygun hale getirilerek ibadete açmıştı.

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.