ZOLAN VE VURAL ‘ALTIN OK’ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Denizli 1176 Derneği tarafından verilen geleneksel ‘Altın Ok’ ödülü bu yıl Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a verildi.

Kültür Yayın: 11 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2024 09:41:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kazıkbeli Savaşının 876’ıncı yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenleyen 1176 Derneği, gece sonunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural’a Denizli’nin tarihi değerlerine verdikleri önem ve çalışmaları nedeniyle ödül verdi.

 

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu toplantı salonunda düzenlenen gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan 1176 Derneği başkanı Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. İbrahim Balık dernek olarak Denizli ve Anadolu’nun Türkleşme süreci ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda önemli faaliyetlere imza attıklarını belirterek “1176 Derneği olarak daha iki yılımızı doldurmamış bir derneğiz. Bu süre içerisinde Çivril de Miryokefalon ile ilgili bir çalıştay, yaklaşık 7 konferans, yurtdışından gelen misafir öğrencilerimize yönelik 200 kişilik bir iftar, gibi son derece yoğun bir faaliyet süreci geçirdik. Filistin ile ilgili 4 panel düzenledik” dedi.

 

Doç. Dr. İbrahim Balık’ın konuşmasının ardından Siirt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülşen İstek “II. Ve III. Haçlı Seferlerinde Almanların Denizli’deki Faaliyetleri” konulu bir sunum yaptı.

 

Konuşmaların ardından 1176 Derneği tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a ‘Altın Ok’ ödülü verildi.

 

Programdan sonra değerlendirme yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “1176 Derneği tarafından düzenlenen Doç Dr. Gülşen İstek’in ‘II. Ve III. Haçlı Seferlerinde Almanların Denizli’deki Faaliyetleri’ konulu Konferansına katıldık. ‘Geleneksel Yılın Altın Ok Ödülü’nü şahsıma layık gördükleri ve şehrimizin tarihi geçmişine ışık tutan bilimsel çalışmalara öncülük ettikleri için Denizli 1176 Derneği'ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ödül alan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’da yaptığı değerlendirmede “1176 Derneği tarafından düzenlenen "Geleneksel Yılın Altın Ok Ödülü " takdim töreni ile "II.ve III. Haçlı Seferlerinde Almanların Denizli'deki Faliyetleri" konulu konferansa katıldık. Denizli tarihi ve kültürü hakkında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Altın Ok ödülünü alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'ı tebrik ediyor, Çivril tarihi ve kültürü hakkında yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı şahsıma altın ok ödülünü layık gören 1176 Derneğine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, 1176 Dernek Yönetimi ile Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.