Işıklı gölü ve Gökgöl Islah çalışmaları başlıyor
16 takımdan 52 familyaya ait 217 tür olmak üzere 300 bine yakın kuşun, Sazan, Kadife, Turna başta olmak üzere de birçok balık kerevit ve ıstakoz çeşidine ev sahipliği yapan Işıklı gölü ile ilgili ıslah çalışmaları başladı.
Hafta içinde Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden gelen uzmanlar Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven ve Başkan yardımcısı Hasan Yazıcı ile birlikte gölde incelemeler yaparak su ve canlı türlerinden örnekler aldılar.
Gölde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven “Işıklı ve Gökgöl’de yapacağımız ıslah, koruma ve geliştirme çalışmaları ile Çivril’in simgesi Işıklı gölümüzü eski günlerine döndüreceğiz” dedi. Başkan Güven açıklamasında “Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden ilçemize davet ettiğimiz profesör ve uzman hocalarımız ile Işıklı, Beydilli, Seraserli ve Gökgöl’den su numuneleri ile gölde yaşayan balık ve canlı türlerine ait örnekler aldık. Hocalarımız gölün tabanında bulunan torf ve bitki türlerinden de örnekler aldı. Bu numuneler üzerinde yapılan incelemeler neticesinde Işıklı ve Gökgöl’de hem canlı türlerinin arttırılması hem de gölün tabanının temizlemesi konusunda detaylı çalışmalara başlayacağız” dedi. Işıklı Gölünün 10 fabrikadan daha azla ekonomik değere sahip olduğunu belirten Başkan Güven “bundan 20 – 30 yıl önce balık ve ıstakoz ihracatının yapıldığı Işıklı gölü ve Gökgöl’ü eski günlerine döndürmemiz gerekiyor. Buralarda yapılacak torf, balık ve ıstakoz üretim çalışmaları Çivril ekonomisine çok büyük destek sağlayacaktır. Işıklı gölünün bugün 10 fabrikanın sağladığı faydadan daha fazla fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Gölden alınan su numuneleri üzerinde yapılacak incelemeler neticesinde Işıklı ve Gökgöl’de ıslah çalışmalarının başlayacağı bildirildi.