26 Ekim 2014 - Pazar

Başkanın A Takımı

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Ekim ayında dört toplantı yapan meclis üyeleri her toplantıda heyecanı zirvede tutmayı başardı.

İsmail Çorbacıoğlu dışında MHP li üyelerin çokta müdahil olmadığı toplantılarda CHP li ve AK Partili üyeler sık sık karşı karşıya gelerek mecliste renkli ve sıcak saatler yaşanmasına öncülük ettiler.

Yedi aydır yapılan her toplantıda karşı karşıya gelen ve çoğu konuda fikir birliği yapamayan CHP li ve AK Partili üyeler Cuma gün yapılan son toplantıda Çivril Kent A.Ş ye atanacak müdür ve devredilecek işletmeler konusunda fikir birliği yaptılar.

Başkan Gürcan Güven’in ısrarla Kent A.Ş ye atamak istediği ‘ithal’ ve de ‘Müteahhit’ müdüre hayır dediler.

Başkan Güven’in toplantı sonunda dediği gibi ‘Karar Meclisin kararı saygı duymak gerek. Çivril’e hayırlı Olsun’

Kimsenin beklemediği bir karardı.  Ama doğru bir karardı.

‘İthal ve Müteahhit’ müdüre hayır diyen meclis üyeleri, belediyenin Kilit Parke ve Mıcır tesisi kurması konusunda ise tercihini evet yönünde kullandı.

Hayır, kararına duyduğumuz saygıyı Evet kararına da göstermek zorundayız.

Lakin…

Başkan Gürcan Güven’in ve de AK Partili meclis üyelerinin ısrarla Hazır beton, Mıcır ve Kilit parke tesisi kurma isteğini anlamakta zorlanıyorum.

Sadece ben değil CHP li ve MHP li üyelerde bu konu da akıllarında soru işaretleri olduğunu defaatle belittiler. Buraların AK Parti tarafından arpalık olarak kullanılmasından duydukları endişeyi dile getirdiler.

Ben arpalıktan ziyade Belediyenin ticari bir faaliyetin içine girmekte ısrarcı olmasın anlam veremiyorum. Belediyeler ticari amaç güden para kazanma gayesi olan yerlerden ziyade hizmet odaklı kurumlardır.

Kaldı ki Çivril Belediyesinin girmek istediği sektör birkaç işçi birkaç kamyon ve kepçeyle yapılabilecek bir iş değil. Hele hele kamu güvencesi olan işçilerle yapılabilecek bir iş hiç değil. Bu alanda daha önce Çıtak belediyesi ve Irgıllı belediyesi tesis kurdu ‘belediye işçileri’ ile özel sektörle rekabet etmeye çalıştı.

Sonuç ortada…

Her iki belediyenin de kapandıktan sonra Çivril belediyesine devrettiği borçlar araştırılabilir.

Sabah dokuzda iş başı yapan, on bir buçukta yemeğe hazırlanmak için işi bırakan, saat birden önce öğle arasını bitirmeyen, dörtte işi bırakan, hafta sonu çalışmayan, günde iki defa çay molası iki defa sigara molası veren kamu güvencesini arkasına almış işçilerle ne kadar rekabet edilebilir iyi etüt edilmeli. Bugün ‘taşeron işçi’lerin bile %50 verimle çalıştırılabildiği bir belediyede kadrolu işçilerden ne kadar verim alınabilir ve de kaliteli hizmet üretip özel sektörle rekabet edilebilir iyi çözümleme yapılması gerek.

Bu bağlamda başkan Gürcan Güven’in alacağı kararları filtre edecek fikirlerine ve görüşlerine güvenebileceği sağlam bir ‘A Takımı’ oluşturması gerek. Fikrini ve görüşünü tüm samimiyetiyle ifade edecek, başkana fikir verecek ama fikirlerinden ve görüşlerinden dolayı da kesinlikle dışlanmayacak bir ‘A Takımı’.

Başkan meclise oylamaya sunacağı kararları önce burada değerlendirmeye almalı yoksa Cuma Gün yaşadığı ‘Hayır’ ları daha çok yaşar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları