14 Ekim 2015 - Çarşamba

ELMA ÇUBUKLARI VARKEN DOĞAL GAZ NEYİMİZE

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 5 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Çarşı merkezinde bulunan ilan tahtalarını herkes görmüştür, biliyordur.

İki gündür ilan tahtalarında ‘Çivril’e Doğalgaz Geliyor’ müjdesi var. Çivril’de doğalgaz seferberliği ilan edildi.

Gerçekten Çivril’e doğalgaz gelir mi?

Şartlar yerine gelirse,evet.

Bunların başında mevcut elektrik abone sayısının yüzde 60’ına isabet eden rakamda doğalgaz başvurusunun yapılması gerekiyor.

Yaklaşık olarak bu sayı 7000 civarında.

Buna bağlı olarak ta 30 Kasım tarihine kadarki süreçte bu sayıyı bularak daire başına 335 TL’nin Çivril Halk Bankası 0357 – 05000015 nolu Çivril Kaymakamlığı Doğalgaz abonelik hesabına abonelik bedelini yatırması gerekiyor. (yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde en fazla bir ay sonra herkes parasını aynı bankadan geri alabilecek)

Konuyla ilgili olarak hafta başında kaymakam Orhan Burhan ve Belediye başkanı Gürcan Güven önderliğinde STK temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri ile bir toplantı yapıldı.

Amaç, Doğalgazın gelmesi için 30 Kasım’da sona erecek müracaat süresine kadar konunun önemini mümkün olduğunca halka anlatmak ve yeterli abone sayısına ulaşmak için güç birliği oluşturmaktı.

Kaymakam konuştu önce, doğal gazın temiz ve ekonomik bir enerji türü olduğunu anlattı.

Başkan’da doğalgazın günlük hayatta ki kullanım kolaylığı ve Çivril için öneminden bahsetti.

Müracaat süresinin çok kısa olmasını ve bir an önce gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Katılımcıların fikirlerini almaya sıra gelince önce CHP’li üyeler başladılar konuşmaya.

CHP adına ilk olarak Tunay Yazıcı konuştu.

Doğal gaz projesinin seçim yatırımı olduğunu ve 1 Kasım seçimlerinde Ak parti tarafından vaat olarak kullanılacağını ifade etti.

Kaymakam konunun siyasi bir konu olmadığını altını çize çize söylemesine, doğal gazın Çivril’e gelmesi için üç yıl önce ilk adımların atıldığını ama gerekli tanıtım ve desteğin olmamasından bu zamana kadar ertelendiğini açıklamasına rağmen iddiasında ısrar etti Yazıcı.

Tunay Yazıcı’dan sonra CHP’li Muzaffer Palaz konuştu.

Kaymakam Orhan Burhan’ı tasdik ederek doğalgaz projesinin üç yıl kadar önce Çivril’de konuşulmaya başlandığını ancak o dönem ki belediye başkanı Hakkı Aslan tarafından projeye sıcak bakılmayarak üzerine gidilmediğini söyledi.

‘Secaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söylermiş’  ya o misal…

CHP’liler salonu ele geçirip konunun siyasi bir malzeme olduğunu ateşli ateşli anlatırlarken CHP’nin Büyükşehir meclis üyesi Türkan Keyik aldı mikrofonu eline.

‘Doğalgazı Rusya’dan alıyoruz, ya Rusya gazı keserse ne yaparız, nasıl ısınırız? Kışın sıkıntı olmaz mı’ deyiverdi.

Toplantının en önemli anı o andı sanırım.

Herhalde orada bulunan herkes şöyle bir düşünmüştür.

Çivril’e doğalgaz gelse, sonra kış olsa, bizde Rusya ile olmadık bir sebepten küsüşsek, sonra Rusya gazımızı kesse…

Aman Allah’ım, halimiz nice olur?

Kar kış kıyamette nasıl ısınırız?

Allah’tan toplantıda İsmail Çorbacıoğlu gibi aklı başında mantıklı insanlarda vardı.

İsmail Çorbacıoğlu Türkan hanım’dan sonra söz alarak konuyu toparladı. İsmail abi konunun siyasi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek doğalgazı el birliği ile Çivril’e getirmeliyiz içimizdeki tartışmaları sonra yaparız dedi.

İsmail Çorbacıoğlu’nun konuşması etkili oldu demek ki, kimse paniklemedi Rusya doğalgazı keserse ne olur diye.

Bir saat sürdü toplantı.

CHP liler doğalgaz için çalışmaların seçimlerden sonra yapılmasını doğru bulduklarını beyan ettiler, belki de CHP’li büyüklerinin ‘gerek yok biz elma çöplerimizi kıyar onlarla ısınırız’ fikrine güvenerek.

MHP adına İsmail Çorbacıoğlu çok mantıklı ve doğru sözlerle doğalgazın Çivril’e gelmesi için çalışmalara şartsız, koşulsuz, önyargısız başlanılması gerektiğini söyledi.

Ak Partili meclis üyeleri de (zannımca) işin içine siyaset karışmasın diye ağızlarını açıp tek kelime söyle(ye)mediler…

Bu bölgeye eninde sonunda doğalgaz gelecektir. Yerimizde sayar isek, en iyimser tahmin ile 20 yıl sonra belki gelir. Ama çalışır çaba gösterir haklı sebepler ile yola çıkar isek, belki 2 yıl sonra evimizde doğalgaz ile ısınırız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları