21 Ağustos 2014 - Perşembe

Terslik nerde biliyormusunuz? Ak partiyi On yıldır Çivril’de temsil edenlerde

Yazar - Bülent Cakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Bülent Cakır

Bülent Cakır

civrilhaber@hotmail.com - 539 814 99 33
Google News

Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı.

Çivril’de yapılmayan ne varsa bunların yüzünden

Hastane.

Hükümet konağı.

Adliye sarayı.

Emniyet müdürlüğü.

Uzman doktor açığı.

Yollar.

Bütün bunlar yapılmış olsa bugün başka şeyler düşünüyor olacaktık ama hala hastane ve doktor derdindeyiz.  peki neden? Ak partinin, yani erk’in son 10 yıldır Çivril’deki temsilcileri kısır ve bencil düşüncelerle siyaset yaptıkları için.

Eylül ya da ekim ayı içerisinde Ak partide ilçe kongresi yapılacak ve ilçe başkanlığı seçimi yapılacak. İşte bu seçimlerde aday olanlardan biri de 10 yıldır yukarıdakileri bize hasret bırakan bir isim. Belki kendisi aday olmaz ( kesin olmayacak) muhtemelen birisini aday yapacak ( Kullanabileceği. Yönlendirebileceği) bu anlamda da kulis faaliyetlerine hız verdi. Öne çıkacak ve kontrol edilecek isim dediğimiz zaman Çivril siyasetinde ilk akla gelen isimlerle dirsek temasında.

Daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum

Ak parti ivmesini almış her alanda yaptığı hizmetlerle kendini kanıtlamış bir parti. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde herhangi bir yaş gurubunda bir bireyin yapılmaz diyebileceği bir şey yoktur.

Çivril hariç.

Daha düne kadar asker koruması olmadan gidilmeyen yerlerde bugün özel hava yolu şirketlerinin uçakları yolcu taşıyor.

Artık yapılamayacak bir şey yok

Çivril Devlet hastanesi hariç

İstanbul’da iki deniz kanalla birbirine bağlanıyor, iki kıta deniz altından birleşiyor ama Çivril’e Denizli’den ya da Uşaktan gelmeye yol yok. Peki neden?

Kanalı, denizaltından giden metroyu yapan Ak parti, Çivril devlet Hastanesini, Denizli Uşak yolunu yapamayan da Ak parti.

Ankara İstanbul arası hızlı tren, Denizli Çivril arası 50 yıl önceki tek şerit yol.

Bir yerde terslik var

Ülkenin herhangi bir yerinden uçak ambulansla ya da helikopterle hasta nakli yapan da Ak parti Çivril’de beş yıldır hastaneyi yapamayan, beş yıldır ortopedi doktoru atayamayan, uzman doktor kadrosunu tamamlayamayan da Ak parti.

Terslik nerde biliyormusunuz?

Ak partiyi On yıldır Çivril’de temsil edenlerde

Ülkenin her yerini hizmet manyağı yapan Ak partinin, Çivril’e hizmet gelmesini engelleyen de işte bu Çivrilli Ak’lar.

İşte bu Ak’lar Eylül ya da Ekim de yapılması planlanan kongrede yeniden ilçe yönetimine talipler. Gün aşırı bir araya gelip kulisler yapıp yönetimi ele geçirme planları yapıyorlar.

Kadir Kameroğlunun yıllardır yazdığı gibi Acıpayam, Tavas, Çal, Baklan bizim uğraştığımız şeylerle uğraşmayı bırakalı 10 yıl oldu.

Denizlinin en büyük ilçesiyiz yolumuz yok

Adalet sarayımız yok

Devlet hastanemiz yok

Hükümet binamız yok

Bunlar var yok değil ama ihtiyaca cevap veremiyor, yetmiyor.

Siyaset yaparken tek başarıları Başbakana bir sepet elma vermek olanların, ilçeye kazandırdıkları tek hizmetin huzurevine alınan temizlikçi ya da işçiler olanların Çivril’e verecek bir şeyi olamaz.

Olmadı da.

Siyaset artık yeni ve çalışan çalışkan üretken isimler istiyor.

Eski siyaset ve siyasetçiye ihtiyacı yok Çivril’in

Eski siyaset Memurun tayinini çıkartma siyasetiydi. Eski siyasetçiler, zamanının memurların tayini ile uğraşarak geçirirdi. Kendi adamı ise iyi bir yere, kendinden değilse adeta sürgüne göndermek için mesai harcarlardı. İşte eski siyaset anlayışı, böyle bir anlayıştı. Artık Hizmet olmadan siyaset olmuyor. Eski siyaset anlayışı artık gerilerde kaldı. Halk artık bilinçlendi. Bu siyaset anlayışı prim yapmıyor. Buna rağmen hala dünde yaşayan, aklı dünde olan eski siyasetçiler, eski siyaset anlayışlarıyla hareket edip prim toplanmaya çalışıyor. Kardeşim, eskiye rağbet kalmadı. Artık yeni bir siyaset anlayışı var. Bu yeni siyaset anlayışı, hizmet siyasetidir, hizmet. Artık hizmet olmadan siyaset olmuyor. Halk siyasetçiden hizmet istiyor, hizmet bekliyor. Hangi yatırımı yaptın, hangi hizmeti gerçekleştirdin de şimdi yeniden kapıma geldin diyor. Halk bunu soruyor. İşte burada şu söz devreye giriyor: Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır, diyebiliyor musun? Diyemezsin. Neden? Çünkü yaptığın bir şey yok.

Onca yıl başkanlık yaptın, yaptınız Çivril’e kattığınız değer ne oldu ki şimdi yeniden bu göreve soyunuyorsunuz. Siyasî kimlik sizde bir alışkanlık ve hatta bağımlılık hâline mi geldi?

Yoksa şöhreti, topluma tepeden bakmayı, güçlü olmayı, önümde kapıların açılmasını, gittiğim toplantılarda protokolde oturmayı seviyorum, vazgeçemiyorum dediğiniz için mi adaysınız?

Yoksa siyaset gönlünüzde kutsal bir yer mi işgal etti? Siyaset sizin için bir sevda, bir tutku, bir arzu ya da bir din mi?

Yoksa siyaset, sizin yaşamınızın anlamı mı oldu? Siyaseti yaşamınızdan çıkarsanız, geride kalan boşlukta kaybolacağınızdan mı şüpheleniyorsunuz?

Yoksa siyaset, topluma hizmet etmenin bir aracı değil de, yaşamınızın ana damarı mı oldu?

Ya da siyaset, sizin için bir geçim kapısı ya da meslek mi oldu? 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları