BİRİ DEVLETTEN BİRİ MİLETTEN

Çivril’de, devlet-millet iş birliğiyle 2 yeni sağlık tesisi kazandırıldı. Açılan tesislerden biri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılırken, Kıralan mahallesinde açılan sağlık istasyonu hayırseverler tarafından yaptırıldı.

Gündem Yayın: 03 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 03.03.2024 15:31:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Çivril Merkez 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Kıralan Hacı Osman Gümüş Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’ye tahsis edilen tam donanımlı ambulanslar da yeni açılan istasyonlarda kullanılmak üzere istasyon sorumlularına teslim edildi.

 

Kıralan mahallesinde başlayan açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün konuşmasıyla devam etti.

 

Sağlık müdürü Öztürk yaptığı konuşmada, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının ve ambulansların Çivril’e hayırlı olmasını dileyerek, “Acil sağlık hizmetleri istasyonları her ildeki nüfus yoğunluğuna göre planlanmakla birlikte, büyük ilçelerimizde 30 bin nüfusa bir istasyon yapılacak şekilde konuşlanmaktadır. Çivril’de 2 istasyonumuz vardı. Bakanlığımıza Çivril’de yeni bir istasyon yapılması talebimizi ilettik ve Bakanlığımız acil sağlık istasyonu yapılmasını uygun buldu. Hayırseverlerimiz Gümüş ailesi de istasyon yapımına talip oldu ve burada devlet-vatandaş iş birliğinin en güzel örneğini gördük. Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan istasyonun yanında Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderilen yeni bir ambulans, Kıralan’da hizmet verecek. Kıralan’daki Acil Sağlık İstasyonumuzu yapan Gümüş ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaymakam Akbulut “Çivril hayırseverlerin bol olduğu bir ilçe”

 

Törende konuşan Çivril kaymakamı Hasan Akbulut’ta Çivril’de bir çok kamu hizmet binasının hayırseverler aracılığı ile yapıldığını belirterek “Çivril’e geldiğim günden beri bunu görüyorum. Bugün çok güzel bir tesisimizin açılışında bir araya geldik. Hayırseverimiz Mustafa Gümüş’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından Hayırsever Gümüş ailesi adına Mustafa Gümüş ve Muhammet Gümüş’e Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut tarafından plaket takdim edilmesi sonrasında kurdele kesimi yapılarak Kıralan 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı.

 

Daha sonra Çivril’e geçilerek orda da düzenlenen törenle Merkez 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’ye tahsis edilen tam donanımlı ambulanslar da yeni açılan istasyonlarda kullanılmak üzere istasyon sorumlularına teslim edildi.

 

Çivril’de yapılan açılış programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Denizi İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, hayırsever Gümüş ailesi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.