ÇİVRİLİN KÜLTÜR GENLERİ GELECEĞE AKTARILIYOR

Çivril Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğü bünyesinde açılan Kilim sergisi, Çivril el sanatları kültürünü geleceğe taşıyacak.

Kültür Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 09:27:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça’nın derlediği Çivril kilim motiflerinden oluşan sergi Ramazan Bayramının üçüncü günü Mavi Konak’ta açıldı. Çivril yöresine ait kilim motiflerini yansıtan kilimlerin yer aldığı sergi Mayıs ayının ilk gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.

 

Geleneksel dokuma türleri ve motiflerinin yer aldığı kilimlerden oluşan serginin açılışını Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural yaptı. Çivril yöresine özgü 10 dokuma eserin yer aldığı sergide Türk kültürünün önemli yapı taşlarından birisi olan sözsüz iletişim araçlarından geleneksel dokumalar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Açılışta konuşan başkan Niyazi Vural kültürel değerlerin yaşatılması ve korunmasına dikkat çekerek serginin açılmasında ve Çivril’e ait kilim motiflerinin korunarak kayıt alına alınmasında emeği geçen Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu’ya teşekkür etti. 

 

Sergide Pamukkale Üniversitesi ve Çivril Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Gürpınar Mahallesi ve Özdemirci Mahallesinde üretilen geleneksel dokumalar da görücüye çıktı.

 

Serginin açılışına Çivril belediye başkanı Niyazi Vural’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürü Ramazan Eroğlu ile çok sayıda davetli ve Özdemirci ve Gürpınar mahallesinden kilim dokuyan bayanlar katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.