ÇİVRİLLİ YÖRÜKLER TOYA HAZIRLANIYOR

Çivril Belediyesi ve Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği tarafından düzenlenen Yörük Türkmen şenliğinin 2’incisi Ağustos ayında yapılacak.

Kültür Yayın: 20 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2023 09:36:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediyesi Kültür İşleri müdürlüğü tarafından organize edilen ev Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneğinin önderliğinde düzenlenen şenliklerin ikincisi 6 Ağustos Pazar gün Ahmetçik mesireliğinde yapılacak. Belediye Başkanı Niyazi Vural ile bir araya gelen Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Uğur Demir, desteklerinden dolayı başkan Vural’a teşekkür ederek “Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneği olarak başlattığımız şenliklerimizin bu yol ikincisini yapacağız. Belediye başkanımız Niyazi Vural hem şahsen hem de Belediye olarak her zaman derneğimizin ve kültürel etkinliklerimizin yanında oldu. Geçen şenliğimizde de bu yıl yapacak olduğumuz şenlik içinde her türlü desteği verdiler. Kendilerine STK’lara gösterdiği ilgi ve verdiği destekten ayrıca kültürümüzü yaşatma gayretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Özümüz Türkmen Yörük

 

Çivril Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere öncülük etmeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural’da “Çivril tarihi ve geçmişi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri. 1176 Miryokefalon zaferi ile ve öncesinde başlayan Türk yerleşimleri ile bölge Türkleşmiş. Bizde şimdi düzenlediğimiz etkinlik ve şenliklerle Türkmen ve Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. 6 Ağustos Pazar gün Ahmetçik mesireliğinde düzenleyeceğimiz şenliklere herkesi davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.