ÇİVRİLLİ YÖRÜKLER TOY'DA BULUŞTU

Çivril Belediyesi ve Çivril Yörük ve Türkmen Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik, yoğun bir katılım ile yapıldı.

Kültür Yayın: 06 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 06.08.2023 22:05:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediyesinin kültür faaliyetleri kapsamından ilki geçen yıl düzenlenen Yörük şenliğinin ikincisi Ahmetçik Mesireliğinde yapıldı. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen şenliklere Denizli ve çevre illerde faaliyet gösteren Yörük Dernekleri de destek verdi.

 

Yörüklerin simgesi at ve develerin başı çektiği kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AK parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasında Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak için kültürel faaliyetler yaptıklarını belirten Başkan Niyazi Vural “Çivril belediyesi olarak Anadolu’nun Türk yurdu olduğunun tescillendiği Çivril’de, yörük kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımız var bu çalışmalar kapsamında da her yıl Yörük Şenliği düzenliyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliğimizde Türk ve Yörük kültürünü misafirlerimize canlı gösterme fırsatımız oldu” dedi.

 

Konuşmaların ardında Halk oyunları gösterileri ile devam eden şenlik Mehteran gösterisi ve Halk Konserleri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Yörük şenliğinin kurdelesi Kaymakam Hasan Akbulut, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Belediye Başkanı Niyazi Vural, Ak Parti İL Başkanı Yücel Güngör ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.