ŞİİR VE ATASÖZLERİ İLE TÜRKÇENİN ZENGİNLİKLERİNİ ANLATTILAR

Çivril Mustafa Taşdelen anaokulu öğrencileri Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında, öğretmenleri ile birlikte program hazırladı.

Eğitim Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 09:17:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında devam eden faaliyetler kapsamında, Gürpınar mahallesi Mustafa Taşdelen Anaokulu öğrencileri, etkinlik düzenledi. Etkinlikte şiir okuyan öğrenciler, öğrendikleri atasözlerini de manaları ile birlikte katılımcılara anlattılar.

 

Okulun toplantı salonunda düzenlenen programda öğrenciler velileri ile birlikte hazırladıkları yöresel sergiyi de katılımcıların beğenisine sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program öğrenciler tarafından okunan şiir ve gösteriler ile devam etti.

 

Program ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede “Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir” İfadeleri kullanıldı.

 

Program öğrencilerin atasözleri ile ilgili anlatımları ve gösterileri ile sona erdi. Programa Katılan Kaymakam Hasan Akbulut öğrencilerle yakından ilgilenerek öğrendikleri kelime ve atasözleri ile ilgili bir süre sohbet etti.

 

Program sonunda öğrenciler ve öğretmenler, veliler ile katılımcılar, programa katılan Kaymakam Hasan Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan ve İlçe Jandarma Komutanı Ali Çolak ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.