Son Festival Krizle başladı

Yayın: 17 Ağustos 2013 - Cumartesi - Güncelleme: 17.08.2013 14:34:30
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş, kasabalarının tarım ve hayvancılık konusunda büyük ataklar gerçekleştirdiğini belirterek, “Kasabamızda yıllardır süregelen arpa, buğday, haşhaş, mısır, tütün, nohut, susam ve fiğ gibi kuru tarıma dayalı üretimlerimiz sürmektedir. Baklan Ovası’nın sulama ayağında kasabamızın üst kısımları ile alt kısımlarının yüzde 70’lik kısmı sulama içerisine alınmış ve kademeli olarak 1999 yılı ile 2001 yılları arasında kanal ve kanaletlere su verilmeye başlanmıştır. Sulu tarıma henüz alışamayan halkımız, ilk etaplarda pancar üretimine başlamış ama üretimde uygulanan kotadan dolayı çoğu pancar üreticisi üretim yapmaktan çekilmiştir. Ayçiçeği ekimi şu anda popüler tarım içerisinde bulunmaktadır. Gelecek vaat eden bu üretim halkımız için de cazip bir gelir kaynağıdır. Sulu tarıma dayalı olarak yetişen yem bitkileri, yonca ve fiğ üretimimiz de büyük oranda artış gösterdi. Sulu tarımın ise her açıdan halkımıza avantaj sağladığı açık ve net ortadadır. Vatandaşlarımız artık tarlalarından ikinci mahsul almak yoluna gitmektedirler. İkinci mahsul olarak fasulye ve silajlık mısır ekimi yapılmaktadır. Ayçiçeği ekilen toplam ekin alanımız 350 dekardır. Dekar başına yaklaşık mahsül üretimimiz 5 ton, toplam üretim ise 1750 ton civarındadır. İkinci üretimde 1050 dekar üretim yapılmaktadır. Dekar başına 3 ton olan üretim toplamda 3150 ton civarındadır. Pancara ise 70 kişilik üretim kotası verilmiş olup, yaklaşık mahsul üretimimiz 6500 tondur. Haşhaş ekimimiz 6000 dekar olup, haşhaş ekiminden 250-300 ton kapçık, 250-300 ton ise haşhaş elde edilmektedir” dedi. Açış konuşmalarının ardından Mehtaran ve halk oyunları gösterisini vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Festival Cumartesi ve Pazar gün düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Açılışta İstiklal Marşı okunamadı

Cuma günü başlayan festivalin açılış seranomisinde yaşana İstiklal Marşı krizi ise festivale damga vurdu. Açılış sırasında Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşının okunamaması festivale katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Yaşanan sıkıntının giderilememesi üzerine Denizli’den gelen mehter takımın okuduğu İstiklal Marşı’na iştirak eden izleyici ve protokol üyelerinin ses sisteminden de müzik yayını başlaması ile kargaşa ve şaşkınlıkları daha da büyüdü. Kriz mehter takımının İstiklal Marşını okuması ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.