VAHŞİ SULAMANIN KURBANI OLDU

Yağışların yetersiz olması ve Çivril, Çal ve Baklan ilçelerindeki tarım arazilerindeki vahşi sulama nedeniyle barajın büyük bölümünde su kalmadı.

Yaşam Yayın: 06 Eylül 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 06.09.2014 20:25:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Işıklı Baraj Gölü'nde bulunan 316 milyon metreküp suyun 50 milyon metreküpe düştüğüne dikkati çeken Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, gölde ekolojik  dengenin de bozulmaya başladığını söyledi. Güven, "Yaz döneminde Çivril ve Baklan ovalarında tüm tarım alanları vahşi sulama sistemiyle sulanıyor. Bu yıl yağışlar yetersiz oldu. Tarım alanları da vahşi sulama sistemiyle sulandığı için muhteşem Işıklı Baraj Gölü, neredeyse kurumaya yüz tuttu. İçimiz yanıyor" dedi.

Başkan Gürcan Güven, işin şakasının olmadığını, radikal önlemler alınmazsa kuş cenneti de olan Işıklı Barajı'nda bozulmaya başlayan ekolojik dengenin tamamen biteceğini söyledi. Taşıdığı potansiyel nedeniyle bölgenin Su Kuşları Koruma Alanı ilan edildiğini sözlerine ekleyen başkan Güven, "Yüzlerce kuş türü, ıstakoz ve balık çeşitlerinin yaşadığı Işıklı Baraj Gölü kurtarılmalıdır. Vahşi sulamadan vazgeçilip damlama sulama sistemine geçilmelidir. Bu konuda Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan destek istiyoruz. Tarım alanlarında dönüşümlü ekim yapılmalıdır. Ay çekirdeği ekiminin oldukça yaygın olduğu Çivril, Çal ve Baklan ilçelerinde ay çekirdeği ekim alanlarına kota getirilmelidir. Zira vahşi sulama böyle devam ederse bir Yudum suya muhtaç kalacağız" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.