60 YILDIR YAPILAMAYAN İŞLERİ 6 AYDA İSTİYORLAR

Çivril’in önemli sorunları olduğunu belirten Başkan Gürcan Güven, ayrım yapmadan her mahalleye ihtiyacın aciliyeti doğrultusunda eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Yaşam Yayın: 04 Kasım 2014 - Salı - Güncelleme: 04.11.2014 22:47:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, düzenlediği haftalık basın toplantısında, “beş yıl sonra İnsanlar Çivril’de yaşamaktan onur duyacak” dedi.

Başkan yardımcısı Hasan Yazıcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Dr. Gürcan Güven yedi ayda özellikle mahallelerin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve alt yapı ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Seçimlerden sonra vatandaşlarda büyük beklentiler olduğunun farkında olduklarının altını çizen başkan Güven “herkes bizden bir anda bir şeyler yapmamızı bekliyor. Hamam hemen bitsin, Pazar yeri kurulsun, yollar ve kaldırımlar akşam başlasın sabah bitsin düşüncesi var. Bu beklentilerin farkındayız ama planlama yapmadan sırf göstermelik iş olsun diye bir şeylere başlamak büyük hata olur. Çivril'e ihanet olur” dedi. Denizli’nin büyükşehir olmasından sonra Çivril’in 64 mahalleli ve alan olarak çok büyük bir ilçeye dönüştüğünü belirten başkan Gürcan Güven “30 Mart’tan sonra 64 mahalleli bir ilçe olduk. Mahalleye dönüşen köy ve kasabalarda yılların ihmali biriken büyük sorunlar vardı. Biz hizmete ilk olarak mahallelerden başladık. Yedi ayda mahallelere yaptığımız hizmetleri Çivril’e yapsak kimsenin konuşacak sözü kalmazdı. Saha çok büyük olduğu için bu hizmetler Çivril’den görülmüyor şu anda ekiplerimiz mahallelerde sürekli çalışıyorlar” dedi.

BÜYÜK PROJELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE YAPACAĞIZ

Her mahallede önceliğin alt yapı olduğunu ifade eden Başkan Gürcan Güven “bütün mahallelerde işe alt yapı ile başladık. Bu yıl köyden mahalleye dönüşen merkezlerin alt yapıları tamamlanacak 2015 yılında Çıtak ve Kızılcasöğüt’te çalışmalarımız başlayacak daha sonra diğer kasaba merkezleri ile devam edecek. Yapılan alt yapı çalışmaları eğer bu kasabalar ve köyler kendi bütçeleri ile yapmaya kalksalar ne altından kalkabilirler nede borçlarını ödeyebilirler. Biz alt yapıyı büyükşehir ile birlikte tamamlayacağız” dedi.

60 YILDIR YAPILAMAYAN İŞLERİ 6 AYDA İSTİYORLAR

Özellikle imar konusunda çok ciddi sorunlarla karşılaştıklarını da belirten başkan Güven “bazı kasaba merkezlerinde ne evlerin ne işyerlerinin tapusu var. Gürpınar’da ve Işıklı’da yıllardır belediyenin akaryakıt istasyonu olarak kullanılan yerlerin bile tapusu yok. Tekke mahallesinde vatandaşın özel arazisinden yol geçmiş. Şu anki Pazar yerimizde şahsa ait tapulu arsalar var. Bunlar bir günde iki günde çözülecek sorunlar değil. 60 yıldır yapılamayan işleri 6 ayda yapılsın istiyorlar” dedi.    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.