GÖLDE BALIK BIRAKMADILAR

Çivril Işıklı Gölünde elektrikle balık avlayan 3 kişi ile onlara yardım eden 2 kişi 3 düzenek ile ele geçirildi.

Asayiş Yayın: 02 Kasım 2017 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2017 18:46:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri gölde yaptıkları denetimlerde sazlıkların içine saklanmış bir adet İnverter ve akü bulunca gölde elektrikle kaçak av yapan avcıların peşine düştü.

 

Sabah erken saatlerde göle girerek elektrikli düzenekle kaçak av yapan R.K. , A.Ç. , S.A.K. tespit eden ekipler takip ettikleri şahısları kayıklarla Seraserli, Irgıllı Bucak ve Süngüllü tarafında yakaladı. Kayıklarda bulunan düzeneklere el koyan görevliler kaçak av yapanlara yardım eden ve cihazları kaçırmaya çalışan Z.O ve Ö.Y. ni de yakaladı.

 

Beş avcıya toplam 11.600 Lira ceza kesen ekipler Elektrikli düzenek ile akülere de el koydu. Kayıklarda yaptıkları incelemede 30 kilo da Sazan ele geçiren ekipler balıkları göle bıraktı.

 

Av yasağı döneminde DSİ tarafından göle 200 Bin yavru balık bırakıldığını belirten yetkililer bu balıkların büyümeden elektrikli düzenekle avlandığını ve göldeki balık popülasyonunun yok edildiğini ifade ederek özellikle balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşların kaçak avcılar konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.