ÇİVRİL AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ OLDU

Avrupa Birliği (AB) Gençlik Değişim Projesi kapsamında Almanya ve Bosna Hersek’ten gelen 20 genç Çivril Hükümet Konağı bahçesinde Avrupa Birliği bahçesi yaptılar.

Kültür Yayın: 16 Ağustos 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 16.08.2014 23:24:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İki hafta önce Yeşil Çivril Gençlik grubu önderliğinde düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik değişim projesi kapsamında Çivril’e gelen 20 öğrenci projenin son bölümünde Çivril hükümet binası bahçesinde AB Bahçesi oluşturarak her ülkenin başkentinin olduğu yere çam ağacı diktiler. Projenin bitişi ve bahçenin açılışını düzenledikleri yemek ve kokteyl ile taçlandıran öğrenciler harmandalı ve Zeybek oynayarak Çivril’e veda ettiler. Cuma gün Çivril Hükümet konağı önünde düzenlenen kapanış törenine Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Belediye başkan yardımcısı Hasan Yazıcı, hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu, Çivril Cumhuriyet  Başsavcısı Ahmet Murat Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Aksoy, Çivril Garnizon komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan, Çivril İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Keskinkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, daire müdürleri ile Belediye Meclis üyeleri ve Projenin Almanya Bochum Belediyesi Proje Koordinasyon Başkanı Torsten Rutinowski ile öğrenciler katıldı. Akşam yemeği ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan belediye başkanı Gürcan Güven “Ülkemizde bir ilk olması açısından ilçemize ayrı bir önem kazandıran ''Avrupa Bahçesi'' nin açılışını, Bosna Hersek ve Almanya'dan gelen misafirlerimizle birlikte yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bu güzel bahçe ülkeler arası dostlukların ve kardeşliklerin pekişmesine vesile olsun bu ağaçlar büyüdükçe, sevgi ve barış da büyüsün ve bütün dünyayı sarsın inşallah” dedi. Kaymakam Orhan Burhan ‘da yatığı konuşmada Türkiye’de ilk ve tek olan bu proje için Çivril’i tercih eden öğrencilere teşekkür ederek grubu Çivril’de ağırlayan Yeşil Çivril Öğrenci grubuna başarılar diledi. Alman ve Bosna Hersek’li öğrencilerin grup liderlerinin konuşmaların ardından kaymakam Orhan Burhan ve belediye Başkanı Gürcan Güven katılımcılara plaket verdi. Konuşmalardan sonra AB bahçesi Kaymakam Orhan Burhan Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ve Torsten Rutinowski kestiği kurdele ile açıldı.

Havai fişekler eşiliğinde açılan bahçeyi gezen protokol üyeleri ülke başkentlerinin olduğu noktalarda hatıra fotoğrafı çektirdiler. Program Alman ve Bosna Hersekli öğrencilerin Belediye başkanı Gürcan Güven ile oynadığı Harmandalı ve Zeybek ile sona erdi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.