FESTİVALE 60 BİN KİŞİ GELDİ

Çivril’de belediye tarafından organize edilen Uluslar arası 20. Elma Tarım Kültür ve Sanat Festivali, binlerce kişinin katılımı ve muhteşem konserlerle sona erdi.

Kültür Yayın: 16 Eylül 2014 - Salı - Güncelleme: 16.09.2014 20:47:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in başkanlığında kurulan festival komitesinde, Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı, Belediye Meclis Üyeleri, Kültür-Sosyal İşler uzmanları, belediye personeli ile daire müdürleri yer aldı. Festival komitesi 15 gün boyunca Başkan Gürcan Güven ile birlikte adeta gece-gündüz festivalin Çivril’e yakışır bir geçmesi için gayret gösterilirken; tam anlamıyla birliktelik örneği sergilendi.

ÇİVRİL’İN NÜFUSU 3 GÜNDE 3'E KATLANDI '

Festivalin amacına uygun bir şekilde gerçekleşmesi ve gerek Çivril ve Çivril’in tarım ürünlerinin tanıtımı gerekse ilçe ekonomisine katkı sunma anlamında istenilen hedefe fazlasıyla ulaşılırken; ilçenin nüfusu 3 gün süren festivalde 3'e katlandı. İlçede esnaf, sanatkar ve üreticilerin yüzü gülerken, binlerce yerli ve yabancı konuk tarafından alışveriş yapılarak, ilçe ekonomisine yüksek oranda katkı sunuldu.

ÇİVRİL ESNAFI VE İŞADAMLARI, FESTİVALE TAM DESTEK VERDİ '

Festivalin belediye bütçesine yük getirmemesi adına ilçede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlardan destek istenirken, ilçe halkı ve esnafı kendi festivaline sahip çıkarak, festival giderlerini üstlenerek belediyenin yükünü azalttı. Belediye Başkanı ve yönetimine güvenin bir yansıması olarak esnafın, sanatkarın, STK'ların ve bazı iş adamlarının festivale maddi destek vermesi dikkat çekerken; son derece başarılı bir organizasyonla ve isabetli sanatçı tercihleriyle festivali 3 günde emniyet kayıtlarna göre yaklaşık 60 bin kişi izledi. Çivril’in dışından binlerce konuk festival için Çivril’e akın etti ve konser alanı iki gün boyunca doldu doldu taştı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ VE BAKAN ZEYBEKÇİ, YALNIZ BIRAKMADI

Festivalin resmi programına katılan Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Çivrillileri yalnız bırakmadı ve hem önemli hem anlamlı festival programında stantları gezerek elma üreticileri ile sohbet etti.

FESTİVAL, TARİH VE KÜLTÜR YOLCULUĞUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI'

Elma Festivali kapsamında düzenlenen konferans ve panellere ilgi yüksek olurken; etkinlikler çerçevesinde Çivril Halk Kütüphanesinde Beycesultan kazıları ile ilgili olarak sunumlar ve tanıtımlar yapıldı.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ '

Belediye Başkanı Başkan Gürcan Güven, festivale destek veren tüm esnaf ve sanatkârlara teşekkür ederek desteğini ve emeğini esirgemeyen Çivril esnaf ve sanatkârına minnet duyduğunu belirtti. En iyi Elma, en Hızlı Çekirdek yeme ve en yavaş bisiklet binme yarışmalarının da gerçekleştiği festivalde, dereceye girenlere Başkan Güven ve Protokol tarafından hediyeleri ve ödülleri verildi.

KONSERLERE İLGİ MUHTEŞEMDİ '

Festival boyunca Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu,Denizli Büyükşehir Tiyatro Ekibi ve Denizli Büyükşehir Halkoyunları Ekibi,Zeynep Cihan,Hakan Eyiden ve Yeşim Dağlı sahne alırken; festival alanında hediyelik eşya, tekstil, hazır giyim, gıda sergilerinin yanı sıra bir çok dernek ve STK tarafında da stant ve kermes açıldı.

SEKSENDÖRT VE CECELİ KONSERİNDE YER YERİNDEN OYNADI '

Festivalin ikinci günü düzenlenen Seksendört konseri Cumhuriyet meydanında ki alanı dolduran binlerce Çivrilliyi coşturdu. Festivalin son gününde Mustafa Ceceli sahne alırken; seslendirdiği şarkı ve türkülerle konseri izlemeye gelenlere muhteşem bir gece ve müzik ziyafeti sundu.

Belediye Başkanı Dr Gürcan Güven tarafından tüm sanatçılara sahnede plaket ve çiçek verilirken; 3 gün dolu dolu geçen festival, diller destan bir şekilde sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.