İLK ÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Çivril’de ilköğretim haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eğitim Yayın: 21 Eylül 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 21.09.2016 20:34:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril’de İlköğretim Haftası kutlama programı İsmail Özcan İlk Okulu’nda gerçekleştirildi.

2016-2017 sezonunun başladığı törene Kaymakam Orhan Burhan, Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan konuşmasında, "Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir.Eğitimin ilk aşaması olan ilk okul öğrencilerini hayata ve üst öğrenime hazırlayan zorunlu eğitim çağını kapsar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma yazma ve eğitim seferberliği her yıl devam etmektedir. Atatürk’ün Türk Milleti’ne hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası kutlanmaktadır" dedi.

Özcan, konuşmasının son bölümünde, "Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi siz sevgili öğrencilerimiz bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmemizin yolu Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, tek bir şeye ihtiyacımız vardır çalışkan olmak" ifadesini kullandı.

Tören, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okuması ile sona erdi.

BELEDİYEDEN ‘OKU’ KİTAPLIĞI

Çivril Belediyesi İlköğretim haftası münasebetiyle ilçe de eğitim veren okullara ‘OKU’ şeklinde hazırlanmış kitaplık hediye etti. İlköğretim haftası etkinlikleri kapsamında İsmail Özcan İlkokuluna hediye edilen kitaplık Kaymakam Orhan Burhan,Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan tarafından  açıldı. Okulda kütüphane olmasına rağmen öğrencilerin sorumluluk ve paylaşma duygusunun gelişmesi için okulun girişine kurulan kitaplığın öğrencilerin istediği kitabı alıp sonra yerine koyması ve arkadaşları ile okudukları kitapları paylaşması için böyle bir proje başlattıklarını belirten Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven “belediye olarak çocuklarımızın eğitimlerine her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Evlatlarımızın sorumluluk duygularının gelişmesi için okullarımıza bu kitaplıklardan hediye ediyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.